Ψάχνετε για μια δίαιτα αποτοξίνωσης για να χάσετε βάρος; Υπάρχουν αμέτρητα πλάνα διατροφής 3 ημερών, 5 ημερών, 7 ημερών, αλλά δεν μπορούν όλα να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Προκειμένου να χάσετε κιλά πρέπει να βρείτε μία δίαιτα αποτοξίνωσης η οποία είναι υγιεινή και ειδικά σχεδιασμένη για απώλεια κιλών.

Έτσι, πρέπει να κατανοήσετε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μια δίαιτα αποτοξίνωσης και να κάνετε έξυπνες επιλογές για την υγεία σας.

Η λέξη «αποτοξίνωση» μπορεί να σας ακούγεται ως ένας περίπλοκος ιατρικός όρος. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι οι αποτοξινωτικές δίαιτες προσφέρουν κάποιο σημαντικό όφελος για την υγεία. Ωστόσο, ο οργανισμός σας διαθέτει ήδη μηχανισμούς ώστε να αποτοξινώνεται από μόνος του.

Τα όργανα και οι ιστοί σας είναι συνεχώς σε μία διαδικασία αποτοξίνωσης απομακρύνοντας ανεπιθύμητες ουσίες από το σώμα σας.

Ουσιαστικά, μια δίαιτα αποτοξίνωσης με φυσικά, ανεπεξέργαστα τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία αυτή του οργανισμού σας.

Οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι μια υγιεινή επιλογή είναι ένα διατροφικό πλάνο που περιλαμβάνει ανεπεξέργαστα τρόφιμα ολικής άλεσης, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες.

Επίσης, συνιστούν να μείνετε μακριά από δίαιτες που περιλαμβάνουν ελάχιστες θερμίδες ή δίνουν μεγάλες υποσχέσεις, καθώς και από δίαιτες που αποκλείουν ομάδες τροφών.