Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά σε θερμίδες, τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να γεμίζουμε το μισό μας πιάτο σε κάθε γεύμα με πολύχρωμα λαχανικά, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι προσλαμβάνουμε τις φυτικές ίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Αν ψάχνετε εύκολους και πρακτικούς τρόπους να εντάξετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας, συνεχίστε το διάβασμα.

*Δοκιμάστε νέους τρόπους να τα μαγειρέψετε

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας στον ατμό, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα ή στο γκριλ και αναζητήστε νέες υγιεινές συνταγές με λαχανικά που σας φαίνονται νόστιμες.

*Οργανωθείτε

Από το προηγούμενο βράδυ, ετοιμάστε μια μεγάλη πολύχρωμη σαλάτα και φυλάξτε τη σε ένα τάπερ ώστε να την έχετε την επόμενη ημέρα μαζί σας στη δουλειά. Έτσι, μόλις νιώσετε πείνα θα έχετε έτοιμο ένα θρεπτικό πιάτο.

*Αναζητήστε την ποικιλία

Χαρίστε χρώμα στο πιάτο σας, επιλέγοντας λαχανικά σε κόκκινο, πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα. Όχι μόνο δείχνουν υπέροχα, αλλά σας τροφοδοτούν και με διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

*Προμηθευτείτε κατεψυγμένα λαχανικά

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μια γρήγορη και εύκολη λύση για εκείνες τις ημέρες που δεν προλαβαίνετε να βγείτε για ψώνια. Απλά, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πρόσθετη σάλτσα ή βούτυρο.

*Μην ξεχνάτε τα κονσερβοποιημένα λαχανικά

Μια ακόμη πρακτική λύση είναι τα λαχανικά σε κονσέρβα, ωστόσο και πάλι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Προτιμήστε αυτά με την ένδειξη «μειωμένο νάτριο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι».

*Κάντε τα… σούπα

Ποιος είπε ότι οι σούπες είναι μόνο για τον χειμώνα; Μάλλον κάποιες που δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί να απολαύσει τη σούπα του κρύα. Μαγειρέψτε, λοιπόν, μια γευστική σούπα με τα λαχανικά της αρεσκείας σας, για να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και να τον τροφοδοτήσετε με θρεπτικά συστατικά.

*Επιλέξτε μια σαλάτα όταν τρώτε έξω

Ακόμη κι αν τρώτε έξω ή παραγγέλνετε από έξω υπάρχουν υγιεινές επιλογές. Αντί να επιλέξετε ένα παχυντικό και ανθυγιεινό ορεκτικό, ξεκινήστε το γεύμα σας με μια χορταστική σαλάτα.

*Προτιμήστε τα εποχιακά λαχανικά

Τα εποχιακά λαχανικά είναι πιο νόστιμα, πιο οικονομικά και πιο θρεπτικά. Επισκεφτείτε τον μπακάλη σας ή τη λαϊκή της γειτονιάς σας και διαλέξτε τα αγαπημένα σας.

*Πειραματιστείτε

Τολμήστε να διαλέξετε ένα λαχανικό που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά ή έχετε χρόνια να φάτε. Πού ξέρετε; Ίσως σας εκπλήξει ευχάριστα!