Ένα από τα πιο κοινά εμπόδια στην απώλεια βάρους ή γενικά στην προσπάθειά μας να τρώμε ισορροπημένα είναι η επιθυμία για γλυκό, ειδικά όταν είναι συχνή και έντονη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί από τη στιγμή που θα βάλετε στόχο να περιορίσετε τα γλυκά, είναι ακόμα πιο πιθανό να αντιμετωπίζετε τα γνωστά… cravings.

Επομένως, το σημαντικό ερώτημα είναι, πώς θα καταπολεμήσουμε αυτές τις λιγούρες για ζάχαρη όταν προκύψουν, ώστε να παραμείνουμε πιστοί στους στόχους μας;  Σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα της διατροφολογίας, ένα από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείτε να επιλέξετε όταν νιώθετε αυτές τις ενοχλητικές «λιγούρες» είναι το νερό με.. φρούτα.

Που οφείλεται η έντονη επιθυμία για γλυκό

Όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, η κατανάλωση πολλής πρόσθετης ζάχαρης θα σας κάνει να θέλετε περισσότερη ζάχαρη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας καταγράφει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ως ευχάριστες, κάτι που σας κάνει φυσικά να τις θέλετε περισσότερο.

Επίσης είναι σημαντικό να προσέξετε και την πρόσληψη σας σε νερό, αφού όταν δεν πίνετε αρκετό είναι επίσης πιο πιθανό να λαχταράτε ζάχαρη.

Διαβάστε επίσης: Detox με νερό: Πραγματικότητα ή μύθος;

Όταν το σώμα σας λαχταρά αμυλούχα τρόφιμα και υδατάνθρακες, συχνά σημαίνει ότι είστε αφυδατωμένοι επίσης.

Πώς σας βοηθά το νερό με φρούτα

Το νερό που είναι εμποτισμένο με φρούτα μπορεί να βοηθήσει στην επιθυμία σας για ζάχαρη με πολλούς τρόπους. Πρώτον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της λαχτάρας επειδή τα φρούτα περιέχουν φυσική ζάχαρη που μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη της ανάγκης για κάτι γλυκό χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Και φυσικά καθώς πίνετε νερό, διατηρήστε και ενυδατωμένοι, μειώνοντας τις πιθανότητες έντονης επιθυμίας αργότερα.