Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και γενικά συνιστάται η τακτική αερόβια άσκηση, όπως το γρήγορο περπάτημα για άτομα με υπέρταση από υγειονομικές αρχές, όπως η American Heart Association. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε και να το μετατρέψετε σε προπόνηση και να απολαύσετε όλα τα οφέλη.

Πώς να περπατήσετε; Με πλάνο

Αυτό το πλάνο θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε τα προτεινόμενα 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα αλλά και να κάνετε δύο προπονήσεις δύναμης δύο φορές την εβδομάδα.

Δευτέρα: Είναι μια καλή μέρα για να απολαύσετε τρεις γρήγορους γύρους περπατήματος 10 λεπτών. Η έναρξη της εβδομάδας μπορεί να συνοδεύεται από πολλές υποχρεώσεις, επομένως δεν χρειάζεται να κουραστείτε παραπάνω.

Τρίτη: Ημέρα γυμναστικής. Συνδυάστε μια προπόνηση 40 λεπτών με περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους ή στον διάδρομο με μια προπόνηση 20 λεπτών.

Τετάρτη: Μειώστε το άγχος σας, σχεδιάζοντας μια βόλτα σε ένα πάρκο ή έναν καταπράσινο χώρο. Μπορείτε να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο ή έναν πιο αργό, χαλαρωτικό περίπατο. Απολαύστε ορισμένες ασκήσεις stretching στο τέλος για να αυξήσετε και την ευλυγισία σας.

Πέμπτη: Ημέρα γυμναστικής. Συνδυάστε μια προπόνηση 40 λεπτών με τα πόδια και μια προπόνηση δύναμης 20 λεπτών.

Παρασκευή: Τερματίστε την εβδομάδα με τρεις γρήγορες προπονήσεις βάδισης 10 λεπτών. Μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα πριν από τη δουλειά, ένα σε ένα διάλειμμα και ένα στο μεσημεριανό ή μετά τη δουλειά.

Σάββατο: Το σαββατοκύριακο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να καλύψετε τις προπονήσεις που μπορεί να μην μπορούσατε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Αν έχετε λίγα λεπτά για να καλύψετε τα συνολικά 150 λεπτά γρήγορης πεζοπορίας για την εβδομάδα, προγραμματίστε μια μεγαλύτερη προπόνηση βάδισης. Εάν χάσατε μια προπόνηση δύναμης, τώρα μπορείτε να την αναπληρώσετε.

Κυριακή: Προγραμματίστε μια χαλαρωτική βόλτα σε ένα πάρκο ή άλλο πράσινο χώρο για να μειώσετε το άγχος. Μην ξεχνάτε τις ασκήσεις stretching που ενισχύουν την χαλάρωση και βελτιώνουν την ευελιξία σας.