Με λίγα υλικά και ακόμη λιγότερα χρήματα μπορείτε να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας και να της δώσετε μία νότα μίνιμαλ ανεμελιάς.

Κρεβάτι στα πατώματα

Αν έχετε βαρεθεί το κρεβάτι σας, μπορείτε να το πετάξετε και να… μην πάρετε καινούργιο. Μία επιλογή είναι απλώς να τοποθετήσετε στο πάτωμα δύο στρώματα, το ένα επάνω στο άλλο. Ωστόσο, μία εναλλακτική λύση που θα σας διευκολύνει στο καθάρισμα του χώρου, είναι να ενώσετε μεταξύ τους αρκετές παλέτες, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τον σκελετό του νέου σας κρεβατιού. Να σημειώσουμε ότι θα είναι και εξαιρετικά μοντέρνο.

Ασιατικές επιρροές

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αυτό το ξύλινο κεφαλάρι ώστε να αποφεύγετε τις στενές επαφές με τον τοίχο. Για πιο προσεγμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να το κατασκευάσετε χρησιμοποιώντας τρεις κάθετες τάβλες στο ύψος της προτίμησής σας και πέντε με επτά οριζόντιες σε μήκος λίγο μεγαλύτερο από το πλάτος του στρώματός σας. Αν πάλι είστε λάτρεις της industrial αισθητικής, μπορείτε να «ανοίξετε» μία παλέτα στη μέση, να ενώσετε τα δύο κομμάτια που θα δημιουργηθούν με μεντεσέδες και να αποφύγετε τα πολλά βιδώματα!

Ιπτάμενο κομοδίνο

Χαρίστε μια πρωτότυπη πινελιά στο δωμάτιό σας, με ένα κομοδίνο εμπνευσμένο από τις κούνιες της παιδικής μας ηλικίας. Εκτός από την ανάλαφρη αίσθηση που θα δημιουργήσει, η συγκεκριμένη κατασκευή είναι κατάλληλη και για αρχάριους, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες.

Τα υλικά

Σε ένα κατάστημα ξυλείας ή κατασκευών, επιλέξτε ένα κομμάτι ξύλου στο μέγεθος της προτίμησής σας. Σε περίπτωση που δεν βρείτε κάτι που να σας φαίνεται κατάλληλο, μην πτοείστε! Τα περισσότερα καταστήματα θα είναι παραπάνω από πρόθυμα να κόψουν από ένα μεγαλύτερο κομμάτι τις διαστάσεις που θέλετε. Εκτός από το ξύλο, θα χρειαστείτε σχοινί ή τριχιά, ανάλογα με το πόσο βαρύ θα είναι το κομοδίνο σας, και γάντζους για να το κρεμάσετε από το ταβάνι.

-Βήμα πρώτο

Με ένα μολύβι σημειώστε πάνω στο ξύλο τα τέσσερα σημεία στα οποία θα ανοίξετε τρύπες με το δράπανο, ώστε να είναι σε ίση απόσταση και στη σωστή ευθεία μεταξύ τους. Οι τρύπες θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερες από το πάχος του σχοινιού, οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο από την άκρη του ξύλου.

-Βήμα δεύτερο

Κόψτε το σχοινί ή την τριχιά στη μέση και περάστε το καθένα από τα δύο μέρη σε δύο τρύπες. Αν δυσκολεύεστε να περάσετε το σχοινί, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι ή ένα καλαμάκι για σουβλάκια για να το σπρώξετε. Επειτα, δέστε τις δύο άκρες του κάθε κομματιού σε έναν κόμπο της αρεσκείας σας, με την προϋπόθεση ότι θα είναι σφιχτός, προκειμένου το κομοδίνο σας να είναι σταθερό.

-Βήμα τρίτο – και τελευταίο!

Υπολογίστε πόσο χαμηλά θέλετε να στέκεται το κομοδίνο σας και βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς οριζόντιο πριν το κρεμάσετε. Τέλος, χρησιμοποιήστε ειδικούς γάντζους για να κρεμάσετε τη νέα σας δημιουργία από το ταβάνι, και είστε έτοιμοι!