Η μείωση της υψηλής χοληστερίνης μπορεί να σας τρομάζει. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η διαχείρισή της δεν έχει να κάνει στην πραγματικότητα με το πόσους κρόκους αυγών καταναλώνετε. Ευτυχώς, τα καλά νέα είναι ότι με μικρές, στοχευμένες αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορείτε να δείτε διαφορά.

Περισσότερες φυτικές ίνες; Λιγότερη χοληστερίνη

Η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διαχείριση, την μείωση ή ακόμα και την αποτροπή της υψηλής χοληστερίνης. να δούμε βελτίωση της χοληστερόλης, υπάρχουν κάποιες τροφές που αν καταναλώνουμε καθημερινά, βλέπουμε θετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του αίματός μας. Ένα από αυτά τα τρόφιμα είναι οι φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν στη μεταφορά της χοληστερίνης στο συκώτι όπου στη συνέχεια θα διασπαστεί. Οι φυτικές ίνες συνήθως προέρχονται από φρούτα και λαχανικά καθώς και από δημητριακά (όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και δημητριακά). Όταν μιλάμε για φυτικές ίνες και δημητριακά, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι επιλέγουμε δημητριακά ολικής αλέσεως για να διασφαλίσουμε ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Άλλα δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες περιλαμβάνουν πλιγούρι βρώμης, κινόα και κριθάρι.

Λέμε «ναι» στα λαχανικά

Φροντίστε να συμπεριλάβετε φυτικές στερόλες και φυτικές στανόλες στη διατροφή σας. Οι στερόλες ή στανόλες βρίσκονται στα λαχανικά και μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης της χοληστερόλης. Μπορούν να βρεθούν φυσικά σε πολλά τρόφιμα, αλλά σε μικρές ποσότητες.

Τα βρίσκουμε φυσικά σε φυτικά έλαια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ιδανικά για να έχετε τα περισσότερα οφέλη, οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνετε περίπου 2 γραμμάρια στερολών/στανολών την ημέρα.

Δεν ξεχνάμε την κίνηση

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου τα οφέλη ενός ενεργού τρόπου ζωής στην υγεία της καρδιάς. Η άσκηση θα ωφελήσει τη συνολική καρδιαγγειακή μας λειτουργία. Θα βοηθήσει επίσης στην προώθηση της απώλειας βάρους, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει επίσης θετικά την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Το να έχετε έναν λιγότερο δραστήριο ή μάλλον καθιστικό τρόπο ζωής μπορεί επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες να έχετε αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης. Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια άσκηση. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμπι και χορό.