Φινλανδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό “Obesity” ανέλυσε τις διατροφικές συνήθειες 1854 Φινλανδών ανδρών και γυναικών ηλικίας από 25 ως 74 ετών. Όσοι ήταν βραδυνοί τύποι βρέθηκε ότι είχαν χειρότερη διατροφή και χειρότερη ποιότητα ύπνου. Επίσης, έτρωγαν άστατα, περισσότερα λίπη και ζάχαρη και ασκούνταν λιγότερο. Αν και δεν έτρωγαν ιδιαίτερο πρωινό κατέληγαν να έχουν καταναλώσει περισσότερους υδατάνδρακες, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τους πρωινούς τύπους. Συνήθιζαν μάλιστα να τρώνε και πολύ αργά τη νύχτα και να επιλέγουν γλυκά και λιπαρά σνακ. Έτσι έχουν περισσότερες πιθανότητες να τους απασχολήσει η παχυσαρκία και μεταβολικά προβλήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή το βιολογικό μας ρολόι επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές.