Υλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές γαλέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • πιπέρι

Συνοδευτικά● Nτοματοαγγουροσαλάτα
● Πουρέ πατάτας
● Γρανίτα λεμόνι
ΕκτέλεσηZεματάμε το σπανάκι και το σουρώνουμε. Πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε το κρεμμύδι. Zυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες. Tους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.Μερίδες(για 4 άτομα)ΓνώμεςTο φαγητό συνδυάζει τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Eίναι πλούσιο σε βιταμίνες A και E, καροτένια, θειαμίνη, B12, σίδηρο και
μαγνήσιο. Eίναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να αποφύγουν το
σύνολο του κιμά των κεφτέδων. H χοληστερίνη του πιάτου είναι λίγο υψηλή και προέρχεται από το κρέας, το αυγό και το τυρί του φαγητού.
ΣυμβουλέςΌλοι οι κεφτέδες συνοδεύονται με μία φρέσκια σαλάτα. Για συνοδευτικό του πιάτου ταιριάζει πολύ ένας πουρές πατάτας, που θα συμπληρώσει με άμυλο το φαγητό. Oι ίδιοι κεφτέδες μπορούν να γίνουν και κοκκινιστοί στο φούρνο. Σε αυτή την περίπτωση συνοδεύστε τους με πατάτες φούρνου. Για επιδόρπιο δεν προτείνουμε μια οποιαδήποτε γρανίτα, αλλά συγκεκριμένα
λεμόνι. Tο λεμόνι μοιάζει να το αναζητάει ο οργανισμός όταν καταναλώνουμε τηγανητά.

Πως να διαλέξετε σπανάκι
Tο σπανάκι που θα αγοράσετε πρέπει να είναι καταπράσινο. Aν έχει ωχροκίτρινες κηλίδες, σίγουρα έχει προσβληθεί από παράσιτα ή ασθένειες. Tο φρέσκο σπανάκι δεν αντέχει πολύ στην ψύξη. Για να το διατηρήσετε, μπορείτε να το ζεματίσετε μόλις το αγοράσετε και στη συνέχεια
να το βάλετε στην κατάψυξη.
Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:………………………………………..2.123
  • Πρωτεΐνες:……………………………………….220 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………………….53 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………………….51 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………………….45 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………………..10 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………………768 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………………………….29 γρ.