Υλικά

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 6 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

Μερίδες
(για 12 κομμάτια)

Συμβουλές
Όταν το κέικ θα κρυώσει, μπορείτε να το περιχύσετε με κουβερτούρα για να γίνει και εξωτερικά σοκολατένιο.

Σύσταση

  • (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες: 3.869
  • Πρωτεΐνες: 54 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 299 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 127 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 114 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 40 γρ.
  • Xοληστερίνη: 1.073 mg
  • Φυτικές ίνες: 22 γρ.

Δείτε επίσης: