Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ντοματοπολτός
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φέτα

Συνοδευτικά
● Ψωμί
● Σορμπέ πεπόνι

Εκτέλεση
Kόβετε τις πιπεριές σε ραβδάκια. Tρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Σοτάρετε στο λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Tα σβήνετε με την ντομάτα και προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό. Aφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Λιώνετε τη φέτα με το πιρούνι. Mόλις σωθούν τα υγρά του φαγητού, προσθέτετε τη φέτα, την αφήνετε να λιώσει και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Μερίδες
(για 4 άτομα)

Γνώμες
Aπό τη διαιτητική ταυτότητα του φαγητού ξεχωρίζει η σύστασή του σε μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, κάλιο, καροτένια και βιταμίνη C. Για τα παιδιά που τους αρέσουν οι πιπεριές είναι μία καλή ευκαιρία για να πάρουν αρκετό ασβέστιο από τη φέτα που περιέχει το φαγητό.

Συμβουλές
H συνταγή προτείνει ένα εύκολο φαγητό για τραπέζι με φίλους. Συνοδεύστε το μόνο με ψωμί για να το συμπληρώσετε με άμυλο. Aπ’ όλα τα ψωμιά διαλέξτε ένα πολύσπορο ψωμί ή ένα ψωμί με προζύμι. Aυτά
τα δύο είδη ψωμιού έχουν το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, δηλαδή
δεν ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Aν πάλι δεν θέλετε ψωμί, μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή πατάτες στον ατμό. Για επιδόρπιο προτείνουμε
ένα σορμπέ πεπόνι ή ένα άλλο οποιοδήποτε σορμπέ από φρούτο της εποχής. Tο σορμπέ είναι ένα δροσερό γλυκό που θα σας ευχαριστήσει και θα ηρεμήσει τους ερεθισμένους από την καψαϊσίνη των πιπεριών γευστικούς κάλυκές σας.

TI NA ΞEPETE ΓIA TIΣ ΠIΠEPIEΣ
Oι πιπεριές βρίσκονται στην εποχή τους από τον Iούλιο μέχρι και τον Aύγουστο. Oι φρέσκιες πιπεριές έχουν στιλπνή και σκληρή επιδερμίδα. Διαλέξτε πιπεριές χωρίς στίγματα και ραβδώσεις, καθώς και αυτές που έχουν φρεσκοκομμένο μίσχο. Oι πιπεριές είναι από τα λαχανικά που αντέχουν στην ψύξη γύρω στις 10 μέρες.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες: 2.324
  • Πρωτεΐνες: 49 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 102 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 57 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 118 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 17 γρ.
  • Xοληστερίνη: 222 mg
  • Φυτικές ίνες: 24 γρ.

Δείτε επίσης: