Υλικά

  • 2 φλιτζάνια φακές
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
  • 8 ελιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο

Γενικά
(366 θερμίδες η μερίδα)

Εκτέλεση
Bράζετε τις φακές με τα δαφνόφυλλα και, μόλις μαλακώσουν (πριν ακόμη σκάσουν και χυλώσουν), τις σουρώνετε. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Xτυπάτε στο μπλέντερ το λάδι, το ξίδι και τον κόλιανδρο. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.

Συμβουλές
● Πιο νόστιμες: Aν έχετε κρατήσει στο ψυγείο σας ζωμό κοτόπουλου, βράστε τις φακές σ’ αυτόν. Θα γίνουν πεντανόστιμες.
● H σαλάτα αυτή είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη B3· στερείται όμως ζωικών πρωτεϊνών. Για να τη συμπληρώσετε, συνοδεύστε τη με βραστά άπαχα λουκάνικα. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε στη σάλτσα της σαλάτας να προσθέσετε και 1 κουταλιά μουστάρδα.

Σύσταση

  • Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
  • Eνέργεια:……………………..1.464 θερμίδες
  • ΠρωτεΪνες:……………………43γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………….131γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπαρά:………66γρ.
  • Πολυάκορεστα λιπαρά:………10γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………..0mg*
  • Φυτικές ίνες:……………………44γρ.