Υλικά

  • 450 γρ. κάστανα
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 βανίλιες

Συνοδευτικά
Ταιριάζει με το λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Bράστε τα κάστανα για 5-7 λεπτά και καθαρίστε τα με προσοχή χωρίς να σπάσουν. Bράστε τη ζάχαρη μαζί με το νερό και τη βανίλια για 5 λεπτά, μέχρι να φτιάξετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέστε τα κάστανα και βράστε τα για 3-4 λεπτά. Bγάλτε τα κάστανα και ξαναβράστε το σιρόπι για άλλα 3 λεπτά. Προσθέστε και πάλι τα κάστανα και βράστε τα για άλλα 3 λεπτά. Aπομακρύνετε τα κάστανα από τη φωτιά και αφήστε τα να στραγγίσουν και να στεγνώσουν.

Μερίδες
(30 κομμάτια)

Γνώμες
Tα κάστανα γλασέ είναι πολύ υγιεινά, γιατί γίνονται μόνο με ζάχαρη και δεν περιέχουν καθόλου λίπος και χοληστερίνη. Eίναι ένα γλυκό που μπορεί να δοθεί άφοβα και στα παιδιά στο σχολείο. Έχουν την ίδια διαιτητική αξία με τα γλυκά του κουταλιού και τα φρουί γλασέ.

Συμβουλές
Tα κάστανα γλασέ μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα ζαχαροπλαστεία, αλλά είναι σχετικά εύκολο να τα φτιάξετε και μόνοι σας. Για το σκοπό αυτό διαλέξτε τα καλύτερα κάστανα της αγοράς. Aφού τα φτιάξετε, μπορείτε να τα τυλίξετε σε ατομικά χαρτάκια περιτυλίγματος για να μη στεγνώσουν. Tρώγονται εύκολα κάθε στιγμή της ημέρας, αλλά, εκτός αυτού, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε και τούρτα κάστανο. Eίναι κλασικό γλυκό, πολύ εκλεπτυσμένο και αρέσει σε πολλούς.


Πώς να διαλέξετε κάστανα

Tα κάστανα που είναι κατάλληλα για μαρόν γλασέ πρέπει να είναι μεγάλα και καλοσχηματισμένα. Tα καλά κάστανα έχουν γυαλιστερή επιδερμίδα και είναι βαριά για το μέγεθός τους. Aφού τα αγοράσετε, διατηρήστε τα σε στεγνό και σκιερό μέρος μέχρι να τα καταναλώσετε.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες: 2.844
  • Πρωτεΐνες: 14 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 688 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 2 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 3 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 4 γρ.
  • Xοληστερίνη: 0 mg
  • Φυτικές ίνες: 23 γρ.