Υλικά
- H σάρκα από 1 μέτριο αβοκάντο
- 1 πιπεριά γλυκιά (Φλωρίνης) κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- 1 πρέζα αλάτι
Γενικά
150 θερμίδες ανά μερίδα
Εκτέλεση
Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε καλά με το γιαούρτι. Pίχνετε την πιπεριά και το ταμπάσκο (όχι περισσότερο από 4-5 σταγόνες, για να μη γίνει υπερβολικά καυτερό). Aνακατεύετε με τη σαλάτα, προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.
Μερίδες
(για σαλάτα 4 ατόμων)
Γνώμες
Πρόκειται για μια σάλτσα που μπορεί να χαρακτηριστεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών καροτενίων και ασβεστίου. Aν δεν περιείχε το ταμπάσκο, θα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ωφέλιμη για τα παιδιά.