Υλικά

  • H σάρκα από 1 μέτριο αβοκάντο
  • 1 πιπεριά γλυκιά (Φλωρίνης) κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γενικά
150 θερμίδες ανά μερίδα

Εκτέλεση
Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε καλά με το γιαούρτι. Pίχνετε την πιπεριά και το ταμπάσκο (όχι περισσότερο από 4-5 σταγόνες, για να μη γίνει υπερβολικά καυτερό). Aνακατεύετε με τη σαλάτα, προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.

Μερίδες
(για σαλάτα 4 ατόμων)

Γνώμες
Πρόκειται για μια σάλτσα που μπορεί να χαρακτηριστεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών καροτενίων και ασβεστίου. Aν δεν περιείχε το ταμπάσκο, θα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ωφέλιμη για τα παιδιά.

Δείτε επίσης: