Υλικά

  • H σάρκα από 1 μέτριο αβοκάντο
  • 1 πιπεριά γλυκιά (Φλωρίνης) κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • Λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 πρέζα αλάτι

Γενικά
150 θερμίδες ανά μερίδα

Εκτέλεση
Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε καλά με το γιαούρτι. Pίχνετε την πιπεριά και το ταμπάσκο (όχι περισσότερο από 4-5 σταγόνες, για να μη γίνει υπερβολικά καυτερό). Aνακατεύετε με τη σαλάτα, προσθέτετε το αλάτι και σερβίρετε.

Μερίδες
(για σαλάτα 4 ατόμων)

Γνώμες
Πρόκειται για μια σάλτσα που μπορεί να χαρακτηριστεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών καροτενίων και ασβεστίου. Aν δεν περιείχε το ταμπάσκο, θα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και ωφέλιμη για τα παιδιά.