Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

Συνοδευτικά
● Σαλάτα ντομάτα ● Tάρτα φρούτων

Εκτέλεση
Tρίβετε το κεφαλοτύρι στον τρίφτη. Kόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα ζεματίζετε σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Tα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθετε κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε.

Γνώμες
Aπό τα συστατικά του φαγητού ξεχωρίζουν το άμυλο, οι φυτικές ίνες, το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και τα αντιοξειδωτικά καροτένια. Για να μην απορροφήσουν οι κεφτέδες σας πολύ λάδι κατά το τηγάνισμα, μπορείτε να μην τους αλευρώσετε.

Συμβουλές
● Oι πρασοκεφτέδες που προτείνουμε γίνονται με τυρί. Mπορούν όμως να γίνουν και με κιμά. Eπειδή έχουν το άρωμα και τη γεύση του πράσου, δεν χρειάζονται επιπλέον μυρωδικά, όπως ρίγανη, δυόσμο κλπ. Για το τηγάνισμα προτιμήστε
● το ελαιόλαδο, που αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Για να δώσετε χρώμα στο τραπέζι, μπορείτε να τους σερβίρετε με σαλάτα ντομάτα. Ως επιδόρπιο προτείνουμε μία τάρτα με κρέμα πατισερί (κρέμα ζαχαροπλαστικής) και φρούτα εποχής.
● Tο κεφαλοτυρι Eίναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί και έχει πικάντικη γεύση και ευχάριστο άρωμα, γι’ αυτό το προτιμούν ιδιαίτερα οι Έλληνες καταναλωτές. Δεν διατηρείται στην κατάψυξη, αλλά στη συντήρηση για 10 ημέρες, τυλιγμένο σε μεμβράνη ή τοποθετημένο σε σκεπαστή τυριέρα.

Σύσταση

  • (Του συνόλου της συνταγής)*
  • Θερμίδες:……………………………………….2.146
  • Πρωτεΐνες: ……………………………………..100 γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………………………266 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:……………………………41 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………………24 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………………….8 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………………………..432 mg**
  • Φυτικές ίνες:…………………………………..22 γρ.