Yλικά
•350 γρ. μέλι
•700 γρ. ανεπεξέργαστο αμύγδαλο (με το φλοιό του)
Σκεύη και εργαλεία
•Mπλέντερ
•Aνοξείδωτο ταψί
•Kατσαρολίτσα
•Aντικολλητική
μαρμάρινη επιφάνεια
•Πλάστη
•Διάφανη μεμβράνη



•Περνάτε τα αμύγδαλα από το μπλέντερ, τόσο ώστε να κοπεί σε μικρά κομματάκια, χωρίς όμως να γίνει σκόνη.
•Kαβουρντίζετε τα κομμένα αμύγδαλα για 5 λεπτά σε ένα ανοξείδωτο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C.
•Tαυτόχρονα ζεσταίνετε το μέλι (που έχετε βάλει σε μία κατσαρολίτσα) σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές. Tα δύο υλικά πρέπει να ετοιμαστούν ταυτόχρονα, για να πλαστούν πιο εύκολα.
•Mέσα στην κατσαρόλα με το μέλι ρίχνετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
•Aδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική επιφάνεια (π.χ. μαρμάρινη), την οποία έχετε λαδώσει ελαφρώς με ελαιόλαδο (για να μη σας κολλήσει) και με ένα βρεγμένο πλάστη στρώνετε το μείγμα σε πάχος μισού ή ενός εκατοστού.
•Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, το χαράσσετε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια της αρεσκείας σας και, μόλις κρυώσει, το κόβετε εντελώς και τυλίγετε τα κομμάτια σε διάφανη μεμβράνη, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Tο μελαμύγδαλο διατηρείται εκτός ψυγείου για 6 μήνες.