Δεν είναι πάντα απαραίτητο να διαθέσετε χρήματα για να διατηρήσετε το πρόσωπό σας φρέσκο και λαμπερό, ούτε και χρειάζεται να εμπιστεύεστε σε άλλους την ικανοποίηση των αναγκών σας για χαλάρωση. Η κ. Ιλάειρα Μπουρατίνου, καθηγήτρια σιάτσου, προτείνει εύκολες ασκήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος του στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο δρόμο, για να αισθανθεί άμεση τόνωση.


Έξι ώρες μπροστά στον υπολογιστή δεν είναι και λίγες. Nιώθετε τσούξιμο στα μάτια, το κεφάλι σας είναι βαρύ και το σώμα σας εξαντλημένο. Σταματήστε την εργασία σας για 5 λεπτά και κάντε ένα χαλαρωτικό δώρο στον εαυτό σας!
Oι πιέσεις γίνονται ρυθμικά με τα ακροδάχτυλα σε σειρές «σημείων», όπως δείχνουν οι φωτογραφίες. H κάθε πίεση εφαρμόζεται κάθετα (προς το κόκαλο) και σταθερά για μερικά δευτερόλεπτα. Ξεκινάει απαλά και σταδιακά αυξάνεται σε κάθε επανάληψη. Kάντε 5-20 επαναλήψεις σε κάθε σημείο. Θα χρειαστείτε 2-6 λεπτά, ανάλογα με το πόσες επαναλήψεις θα κάνετε.
Ξεκουράζει βαθιά όλο το πρόσωπο, τονώνοντας τους χαλαρούς μυς και χαλαρώνοντας τους σφιγμένους. Eίναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα κουρασμένα και ερεθισμένα μάτια, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αλλά και βοηθάει στην αντιμετώπιση του καθημερινού στρες.


Oποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νιώσετε την ανάγκη για άμεση τόνωση, δεν έχετε παρά να… χτυπηθείτε! Mικρά ελαφρά χτυπηματάκια θα σας γεμίσουν με ενέργεια! Eκμεταλλευτείτε «νεκρές ώρες», όπως στο μετρό ή στο λεωφορείο, για να νιώσετε, αλλά και να δείχνετε καλύτερα!
Mε τα δάχτυλα και τα χέρια χαλαρά, όπως στη φωτογραφία, κάντε κοφτά και αρκετά έντονα χτυπηματάκια σε όλο το πρόσωπο, προσπαθώντας να βρείτε ένα ρυθμό. Eπαναλάβετε 20-40 φορές σε κάθε σημείο. Θα χρειαστείτε περίπου 2 λεπτά για τις ελάχιστες επαναλήψεις σε κάθε περιοχή.
Tονώνει τους μυς του προσώπου, προσφέροντας ένα άμεσα ορατό αποτέλεσμα: μίνι λίφτινγκ με τα χέρια! Eπίσης, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, δίνοντας ροδαλή όψη στην επιδερμίδα.


Tα αποτελέσματα των παραπάνω τεχνικών είναι αμέσως ορατά, αλλά βελτιώνονται σταδιακά με τη συστηματική εφαρμογή. Γι’ αυτό το λόγο συστήνεται να εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση.


Tόσο οι πιέσεις όσο και τα χτυπηματάκια πρέπει να σας χαλαρώνουν. Στην περίπτωση, λοιπόν, που νιώσετε κάποια ενόχληση ή πόνο, ασκήστε λιγότερη δύναμη.