Yπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τον όγκο των σκουπιδιών σας, που προέρχεται από τις σπατάλες και τις τεράστιες συσκευασίες.

τα προϊόντα μίας χρήσης, π.χ. ξυραφάκια, ποτήρια, πιάτα μίας χρήσης κ.ά. Σκεφτείτε πόσο πλαστικό ή πλαστικοποιημένο χαρτί δεν θα καταλήξει στη χωματερή αν υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια.

φροντίστε να ψωνίζετε προϊόντα σε οικονομικές συσκευασίες. Ένας φρουτοχυμός του λίτρου π.χ. απαιτεί πολύ λιγότερα υλικά συσκευασίας από ό,τι αν αγοράζετε την ίδια ποσότητα σε ατομικές συσκευασίες.

στο τραπέζι, αγοράστε πάνινες πετσέτες φαγητού. Δεν θα γλιτώσετε το πλυντήριο, αλλά αν προτιμήσετε αυτές που είναι από χοντρό βαμβάκι, θα αποφύγετε τουλάχιστον το σιδέρωμα.

Aν κόψετε σε κομμάτια τα παλιά σας σεντόνια ή μακό, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα στο νοικοκυριό σας, χωρίς να χρειάζεται να καταστρέφονται δάση για χαρτί που πετιέται.

ή μεμβράνης στην κουζίνα, μπορείτε να καλύπτετε τις γαβάθες με ένα πιάτο και να φυλάτε τα τρόφιμά σας σε γυάλινα σκεύη με καπάκι, λύνοντας έτσι το πρόβλημα μια για πάντα.

του καφέ μίας χρήσης αγοράζοντας μια καφετιέρα που να έχει ενσωματωμένο φίλτρο.

αγοράζετε χύμα προϊόντα ή προϊόντα με λιγότερο ογκώδεις και σύνθετες συσκευασίες.

για τα ψώνια σας στο σουπερμάρκετ ή στη λαϊκή. Έτσι, δεν θα χρειάζεστε πλαστικές σακούλες.

Πλύντε τις και ξαναχρησιμοποιήστέ τις μέχρι να καταστραφούν.

όχι μόνο θα μειώσετε τα σκουπίδια σας κατά 30%, αλλά δεν θα χρειάζεται πια να ντύνετε με πλαστική σακούλα το εσωτερικό του κάδου, αφού ό,τι πετάτε θα είναι στεγνό και θα προέρχεται κυρίως από υλικά συσκευασιών.

όσα υλικά συσκευασίας δώρων (χαρτιά, κουτιά, κορδέλες κ.ά.) μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Στις γιορτές μπορείτε με αυτά να τυλίξετε τα δώρα που θα κάνετε στους δικούς σας.











Aν τα περιστέρια και οι δεκαοχτούρες «συμπαθήσουν» τα μπαλκόνια και τις ταράτσες μας, δύσκολα αλλάζουν γνώμη και με τα περιττώματά τους κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Πρόσφατα είδαμε μια πολύ αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα αυτό και σκεφτήκαμε να σας τη μεταφέρουμε, για να μην καταφύγετε στα αντιαισθητικά αυτοκόλλητα με τα καρφιά. • Πάρτε 5-6 παλιά CD και κρεμάστε τα το ένα κάτω από το άλλο, περνώντας ένα σχοινί από την τρύπα στο κέντρο τους. • Για να τα σταθεροποιήσετε σε απόσταση περίπου 7 εκατοστών, δέστε έναν κόμπο και στερεώστε στο σημείο αυτό μία ροδέλα ή μία χάντρα. • Mε τον εύκολο αυτό τρόπο θα φτιάξετε ένα αστραφτερό Mobile, που θα τρομάζει τα πουλιά με τις αντανακλάσεις του κάθε φορά που θα κινείται από τα ρεύματα του αέρα. Aν έχετε μεγάλο μπαλκόνι, θα χρειαστείτε ένα από αυτά τα «σκιάχτρα» κάθε 2 μέτρα περίπου.