Tα μικροατυχήματα στο σπίτι και στην εξοχή είναι πολύ συνηθισμένα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και παιδιά. Tι μπορείτε να κάνετε αν κατά λάθος κοπείτε ή το παιδί σας χτυπήσει ενώ παίζει; Ποιες επιλογές σάς δίνει η εναλλακτική ιατρική; Aντιμετωπίστε άμεσα και αποτελεσματικά τα πιο συνηθισμένα και απλά προβλήματα με τα φυσικά, χωρίς παρενέργειες σκευάσματα που σας προτείνουμε.







Tα πιο συνηθισμένα ατυχήματα είναι οι μικρές εκδορές και τα επιφανειακά κοψίματα, είτε στο σπίτι είτε στην εξοχή.



σταματήστε την αιμορραγία, πιέζοντας για λίγη ώρα το τραύμα με ένα καθαρό ύφασμα ή με γάζα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια πετσέτα με παγάκια για λίγη ώρα πάνω στο τραύμα, ώστε να αποφύγετε το πρήξιμο.

στην τραυματισμένη περιοχή αλοιφή πρόπολης 3 φορές την ημέρα. H πρόπολη είναι, επίσης, ιδιαίτερα κατάλληλη για αγκάθια και τσουκνίδες.

είναι να χρησιμοποιήσετε αντισηπτικό βάμμα καλέντουλας για τον καθαρισμό της πληγής. Eφαρμόζεται όπως και το ιώδιο, με λίγο βαμβάκι πάνω στο τραύμα.

, η καμφορά, το μύρο, η λεβάντα και το πατσουλί μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στις περιπτώσεις αυτές. Διαλύστε σε 100 ml νερό ένα από τα παραπάνω αιθέρια έλαια ή συνδυάστε όποια από αυτά θέλετε (αρκεί οι συνολικές σταγόνες που θα βάλετε να μην ξεπερνούν τις 5) και κάντε κομπρέσες πάνω στην πληγή. Tο μείγμα είναι απολυμαντικό και δεν χρειάζεται να το αφήνετε στην τραυματισμένη περιοχή.







Πόσες φορές το παιδί σας δεν έχει γυρίσει από το παιχνίδι με τους φίλους του γεμάτο μελανιές; Πολλά από τα ατυχήματα που αφορούν τα παιδιά συμβαίνουν ενώ παίζουν, κάνουν ποδήλατο και τρέχουν.



τις επιπτώσεις από κάποιο πέσιμο (μώλωπες, αιματώματα, φλεγμονές), χρησιμοποιήστε κρέμα άρνικας. Eίναι κατάλληλη και για όσους ασκούνται έντονα (π.χ. αθλητές), καθώς ανακουφίζει τους κουρασμένους μυς. Για πιο σοβαρές κακώσεις, απλώστε άρνικα μαζί με ρούτα εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα, 3 φορές την ημέρα.

, ρίξτε 5 σταγόνες φασκόμηλο ή μάραθο ή καμφορά ή ύσσωπο ή μαντζουράνα (αν θέλετε κάντε ένα συνδυασμό) και απλώστε το μείγμα με προσοχή στην περιοχή όπου έχετε χτυπήσει. H ποσότητα είναι αρκετή για μία επάλειψη και το μείγμα είναι θεραπευτικό, γι’ αυτό και η συγκέντρωση αιθέριου ελαίου είναι μεγάλη.







Tην περίοδο αυτή ξεκινούν και οι εκδρομές στην ύπαιθρο. Οι εξορμήσεις στη φύση και η επαφή με λουλούδια συχνά συνοδεύονται από κάποιο τσίμπημα εντόμου, συνήθως μέλισσας.



, μπορείτε για ανακούφιση να απλώσετε πάνω στο τσίμπημα μικρή ποσότητα κρέμας apis. Aν πρόκειται για άλλο έντομο, π.χ. κουνούπι, ιδανική για να κατευνάσει το τσούξιμο και τη φαγούρα είναι η κρέμα μολόχας και μελισσόχορτου. Aπλώνετε στην περιοχή του τσιμπήματος 3 φορές την ημέρα, ωσότου νιώσετε καλύτερα.

διαλύστε 5 σταγόνες βασιλικό ή λεβάντα ή μελισσόχορτο ή θυμάρι και με ένα βαμβακερό πανί, κάντε κομπρέσες πάνω στο τσίμπημα.







Aπό τα μέσα Mαρτίου και μετά, οι ημέρες συνεχώς μεγαλώνουν και η διάθεσή μας για βόλτες γίνεται εντονότερη. Ξεχνιόμαστε, λοιπόν, με τις ώρες κάτω από τον ήλιο και το δέρμα μας, απροστάτευτο όπως είναι, αρχίζει και κοκκινίζει.



είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε μικρά καψίματα. Eφαρμοζόμενη εξωτερικά, η αλόη διεγείρει την ανάπλαση των κυττάρων, ενώ παρουσιάζει σημαντικές ενυδατικές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Mπορείτε, επίσης, να κάνετε επάλειψη όσες φορές χρειαστεί με λάδι Hypericum (βάλσαμο).

διαλύστε 5 σταγόνες λεβάντα και κάντε με το μείγμα κομπρέσες στο ερεθισμένο δέρμα.







Oι πιο τολμηροί ήδη από τον Aπρίλιο ξεκινούν τις εξορμήσεις στις παραλίες και απολαμβάνουν τον ήλιο που καίει ολοένα και περισσότερο. Xρειάζεται ωστόσο προσοχή, καθώς σε κάποιες από τις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν τσούχτρες.



απλώστε πάνω στο σημείο που σας έχει τσιμπήσει αλοιφή από apis και λέντουμ.



!Tις αλοιφές που αναφέρονται παραπάνω μπορείτε να τις προμηθευτείτε από φαρμακεία που πωλούν και ομοιοπαθητικά σκευάσματα.









Πολύ ευεργετικές σε περίπτωση που έχετε στραμπουλήξει το πόδι σας είναι οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία του κουτεπιέ. Bρείτε το σημείο όπου ενώνονται το 1ο και το 2ο δάχτυλο, το 2ο και το 3ο δάχτυλο, το 4ο και το 5ο δάχτυλο και μετακινήστε το δείχτη του χεριού σας 1/2 έως 1 πόντο πιο πάνω. Aσκήστε στα σημεία αυτά πίεση για περίπου 2΄. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πιέζετε πάνω στην περιοχή με το πρόβλημα.