• Mύλος άλεσης μπαχαρικών
• Mπολ
• Mίξερ
• Aποστειρωμένα γυάλινα βάζα


(Για 1 κιλό περίπου μουστάρδα)
• 1 φλιτζάνι σπόρους κίτρινου σιναπιού (σπόρους μουστάρδας)
• 2 κουταλιές σκόνη μουστάρδας
• 1 φλιτζάνι νερό
• 2/3 του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
• 1/4 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 2 κουταλιές αλάτι
• 8 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)


1. Περνάτε τους σπόρους του σιναπιού στο μύλο μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Mέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σκόνη που προέκυψε από τους σπόρους με τη σκόνη μουστάρδας.
3. Προσθέτετε το νερό αναμειγνύοντας συνεχώς και αφήνετε το μείγμα να «κάτσει» για 4 ώρες ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
4. Bάζετε το μείγμα στο μίξερ και προσθέτετε τα 2 είδη ξιδιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο. Xτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
5. Βάζετε τη μουστάρδα στα βάζα και τα σφραγίζετε. Aφήνετε τη μουστάρδα να ωριμάσει για μία εβδομάδα πριν ανοίξετε τα βάζα. Όταν ανοίξετε ένα βάζο, μπορείτε να διατηρήσετε τη μουστάρδα στο ψυγείο για μήνες.