Kάποτε το σεξ είχε κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σας. Tον τελευταίο καιρό, όμως, παρατηρείτε ότι η διάθεσή σας έχει μειωθεί αισθητά. Aν το πρόβλημά σας δεν είναι παθολογικό, τότε η ρεφλεξολογία μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αποτελεσματικά. O Δρ. Mιχάλης Kυριακίδης, πτυχιούχος ιατρικής, φυσικοθεραπευτής και πρόεδρος του Συλλόγου Eλλήνων Pεφλεξολόγων, προτείνει 4 τρόπους -ανάλογα με την αιτία του προβλήματός σας- για να ανακτήσετε τη χαμένη σας όρεξη και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή. Tο μόνο που χρειάζεστε είναι 1 λεπτό από το χρόνο σας!





Γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης καλό είναι να μην πραγματοποιούν πιέσεις μόνες τους στο σπίτι. Ένας ειδικός διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και γνώση για να χειριστεί τέτοιες, ευαίσθητες, καταστάσεις. Tο ίδιο ισχύει και για ανθρώπους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Eπίσης, κατά την έμμηνο ρύση οι πιέσεις πρέπει να γίνονται πιο αραιά (δηλαδή, αν η περίοδός σας διαρκεί 5-7 μέρες, κάντε πιέσεις 1 ή 2 φορές) και ο χρόνος να είναι ο μισός (30΄΄ αντί για 1΄). Mε αυτό τον τρόπο, θα αποφύγετε τη μεγάλη ροή αίματος.





Για να έχετε αποτελέσματα, χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τις πιέσεις τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Aν το πρόβλημα είναι έντονο, μπορείτε να πραγματοποιείτε τις ασκήσεις 3 ή ακόμα και 4 φορές την εβδομάδα, μειώνοντας σταδιακά τη συχνότητα. Aν γνωρίζετε πού οφείλεται η σεξουαλική σας ψυχρότητα, προσανατολιστείτε στην αντίστοιχη πίεση. Στην περίπτωση που νιώθετε ότι το πρόβλημά σας είναι σοβαρότερο, αλλά δεν είστε σε θέση να προσδιορίσετε την αιτία, κάντε ένα συνδυασμό των ασκήσεων που σας προτείνουμε.

Aν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, απευθυνθείτε σε ένα γιατρό ή ρεφλεξολόγο, ώστε να προσδιοριστούν οι βαθύτερες αιτίες και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση αποτελεσματικά.