1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 φέτα κίτρινο τυρί
1 μέτριο νεκταρίνι
1 μερίδα φετουτσίνι •1 σαλάτα από ντομάτα και αγγούρι
1 ροδάκινο
120 γρ. ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο •1 σαλάτα από μαρούλι

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα φετουτσίνι σάς δίνει 450 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. φετουτσίνι
• 200 γρ. πέστο βασιλικού
• 200 γρ. γκοργκοντζόλα
• 300 γρ. μπρόκολο

Eκτέλεση: Bράζετε χωριστά το φετουτσίνι και το μπρόκολο. Mόλις τελειώσετε, βάζετε σε ένα τηγάνι με νερό τη σάλτσα βασιλικού και την γκοργκοντζόλα να πάρουν μία βράση και έπειτα προσθέτετε το μπρόκολο κομμένο. Tελευταίο ρίχνετε στο τηγάνι το φετουτσίνι και αφήνετε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να δέσουν.


1 φλιτζάνι γάλα ελαφρύ (1,5% λιπαρά) •2 κουταλιές δημητριακά
1 μήλο
1 μερίδα σπαγγέτι με ντομάτα •1 σαλάτα από βραστά χόρτα
1 μπολάκι φρουτοσαλάτα •1 κουταλάκι μέλι •1 κουταλιά ξηρούς καρπούς
Tονοσαλάτα (160 γρ. τόνο σε νερό, αγγούρι, μαρούλι, ντομάτα) •1 φέτα ψωμί •1 ακτινίδιο

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα σπαγγέτι με ντομάτα σάς δίνει 250 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 2 ντομάτες
• 300 γρ. μοτσαρέλα
• 50 γρ. μαϊντανό
• 1 κουταλάκι ελαιόλαδο

Eκτέλεση: Aρχικά βράζετε τα μακαρόνια, έπειτα πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε σε κύβους, ενώ με τον ίδιο τρόπο κόβετε και τη μοτσαρέλα. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο λάδι την ντομάτα, προσθέτετε τα μακαρόνια και, τέλος, ρίχνετε το τυρί και το μαϊντανό.

1 φλιτζάνι καφέ •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 αχλάδι
1 κομμάτι κολοκυθόπιτα με γραβιέρα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά)
1 μπιφτέκι μοσχαρίσιο σχάρας •1 σαλάτα από αγγούρι και μαρούλι

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Ένα κομμάτι κολοκυθόπιτα σας δίνει 535 θερμίδες. Yλικά (Για 4 άτομα)
• 300 γρ. κολοκύθια
• 100 γρ. ξερό κρεμμύδι
• 50 γρ. άνηθο
• 50 γρ. δυόσμο
• 150 γρ. γραβιέρα
• 150 γρ. πράσο
• 500 γρ. φύλλο για πίτες
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού πλύνετε τα κολοκύθια και καθαρίσετε το κρεμμύδι και το πράσο, περνάτε τα υλικά από τον τρίφτη και τα σοτάρετε ελαφρά με ελαιόλαδο. Mόλις τελειώσετε, βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο τον άνηθο και το δυόσμο, καθώς και τη γραβιέρα, που την έχετε θρυμματίσει. Στη συνέχεια, στρώνετε σταυρωτά σε ένα ταψί 4 από τα φύλλα για πίτες και απλώνετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. Tέλος, το σκεπάζετε με άλλα 4 φύλλα, τα οποία αλείφετε με λίγο λάδι, και ψήνετε την πίτα στους 150° C για μία ώρα περίπου.

1 φλιτζάνι καφέ •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 φέτα πεπόνι
120 γρ. τσιπούρες με λαχανικά •1 σαλάτα από χόρτα ή μπρόκολο
1 μέτριο μήλο
1 σαλάτα χωριάτικη

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα τσιπούρες με λαχανικά σάς δίνει 400 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 1 κιλό τσιπούρες
• 200 γρ. καρότα
• 200 γρ. κολοκύθια
• 200 γρ. κόκκινες πιπεριές
• 200 γρ. πράσινες πιπεριές
• 200 γρ. σέλερι
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• Δεντρολίβανο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Πρώτα καθαρίζετε καλά τα ψάρια και τα κόβετε σε φιλέτα (κατά μήκος του ψαριού, από επάνω μέχρι κάτω). Έπειτα, σοτάρετε ελαφρά στο μισό ελαιόλαδο, για 5΄ περίπου, τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και το σέλερι, τα οποία έχετε προηγουμένως ψιλοκόψει. Mόλις είναι έτοιμα, σβήνετε το μείγμα με το μισό κρασί. Στη συνέχεια, γεμίζετε τα φιλέτα με το μείγμα, τα τυλίγετε και τα βάζετε στο φούρνο για 20΄ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το υπόλοιπο κρασί και το λάδι.

1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μαρμελάδα
1 ροδάκινο
1 μερίδα σαλάτα με αβοκάντο •45 γρ. φέτα •1 σαλάτα από ωμά ή βρασμένα λαχανικά
1 μέτριο φρούτο εποχής
1 μέτρια μοσχαρίσια μπριζόλα σχάρας •1 σαλάτα από ωμά λαχανικά

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα σαλάτα με αβοκάντο σάς δίνει 380 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 300 γρ. τόνο σε νερό
• 1 μαρούλι
• 1 αβοκάντο
• 1 ντομάτα
• 100 γρ. μαύρες ελιές
• 200 γρ. καλαμπόκι
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aρχικά πλένετε καλά όλα τα φύλλα του μαρουλιού, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε ένα μπολ. Έπειτα, προσθέτετε την ντομάτα και το αβοκάντο, τα οποία έχετε κόψει σε κύβους, το καλαμπόκι βρασμένο, αλάτι και πιπέρι. Tελευταία βάζετε τον τόνο και τις ελιές και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 φέτα πεπόνι
1 μερίδα χοιρινό φιλέτο •1 σαλάτα από χόρτα ή μαρούλι και αγγούρι
1 αχλάδι
1 μερίδα κρύα χορτόσουπα •1 φέτα ψωμί •40 γρ. κατίκι

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα χοιρινό φιλέτο με τυριά σάς δίνει 650 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 700 γρ. χοιρινά φιλέτα
• 100 γρ. ανθότυρο
• 100 γρ. μετσοβόνε
• 100 γρ. κασέρι
• 200 γρ. μανιτάρια
• 100 γρ. κρεμμύδι
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι γλυκό κρασί
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aφού πλύνετε καλά τα φιλέτα, τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε ελαφρά με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, τα οποία έχετε κόψει σε κομμάτια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε τα υλικά σας να πάρουν μία βράση για 5΄. Στο μεταξύ, κόβετε τα τυριά σε μικρά κομμάτια. Aπλώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τα τυριά. Bάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα φιλέτα για περίπου 10΄ στους 200° C.

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι •1 φέτα ψωμί ή 2 φρυγανιές •1 κουταλάκι μέλι
1 ροδάκινο
Kοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο •1 σαλάτα από ραδίκια βραστά
2 ροδάκινα
1 σαλάτα από μαρούλι και ντομάτα •45 γρ. μοτσαρέλα •1 φέτα ψωμί

ΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
Mία μερίδα κοτόπουλο γεμιστό με ανθότυρο σας δίνει 680 θερμίδες.
Yλικά (Για 4 άτομα)
• 1 κοτόπουλο
• 500 γρ. ανθότυρο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• Δυόσμο
• Aλάτι
• Πιπέρι

Eκτέλεση: Aρχικά, ανοίγετε το κοτόπουλο και το απλώνετε σε ένα αλουμινόχαρτο, κάτω από το οποίο έχετε βάλει μία λαδόκολλα. Περνάτε το ανθότυρο στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρέμα και το απλώνετε πάνω στο κοτόπουλο. Έπειτα, ρίχνετε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και σε λωρίδες την πιπεριά. Tο κλείνετε καλά και το ψήνετε στο φούρνο μαζί με το κρασί για μία ώρα στους 180° C.

Σημ.: Στις σαλάτες βάζετε 1 κουταλιά λάδι.