• 1 μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι

• Σουρωτό

• Σουρωτήρι του τσαγιού




• 1 κιλό βύσσινο

• 1 κιλό κονιάκ

• 700 γρ. ζάχαρη

• 1 μασούρι κανέλα

• 2-3 γαρίφαλα


:

1. Πλένετε το βύσσινο, αφαιρείτε τα περισσότερα κοτσάνια και το αφήνετε στο σουρωτό να στραγγίξει.


2. Βάζετε το βύσσινο και τη ζάχαρη σε αλλεπάλληλες στρώσεις στο γυάλινο βάζο, κλείνετε καλά με το καπάκι και αφήνετε το βάζο στον ήλιο για 20 μέρες, ανακινώντας το 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να ανοίξετε το καπάκι.


3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το κονιάκ και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και αφήνετε το βάζο για άλλες 20 μέρες στον ήλιο, ανακινώντας το απαλά 2-3 φορές.


4. Όταν το λικέρ είναι έτοιμο, κρατάτε μερικά βύσσινα με το κοτσάνι τους για το σερβίρισμα και σουρώνετε το λικέρ, περνώντας το από ένα σουρωτήρι του τσαγιού, που έχετε ντύσει με βαμβάκι.


5. Όσο πιο δυνατό
είναι το κονιάκ που θα χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο δυνατό θα γίνει το λικέρ.