•1 μαχαίρι (το ειδικό εργαλείο για νααφαιρέσετε τον πυρήνα των φιρικιών)

•1 φαρδιά κατσαρόλα

•1 γυάλινο βάζο με καπάκι











• 16φιρίκια (μικρού μεγέθους)

• 1 κιλό ζάχαρη

• 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα (ασπρισμένα)

• 1 μασούρι βανίλια

• 2 φλιτζάνια νερό

• 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού

• 1 Το χυμό ενός λεμονιού (για να μη μαυρίσουν τα μήλα)





1. Kαθαρίζετε τη φλούδα των μήλων, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους τους με το ειδικό εργαλείο και τα βρέχετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

2. Bάζετε τα φιρίκια όρθια, δίπλα-δίπλα στην κατσαρόλα.

3. Pίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.

4. Όταν κρυώσουν εντελώς, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι νερό, τη βανίλια και 2 κουταλάκια λεμόνι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.

5. Στη συνέχεια, τα αφήνετε ξανά να κρυώσουν, γεμίζετε τα φιρίκια με 1-2 αμύγδαλα το καθένα και φυλάτε το γλυκό σε ένα καθαρό, στεγνό βάζο.