1 μεγάλη κατσαρόλα
1 κοφτερό μαχαίρι
4 γυάλινα βάζα

Θα χρειαστείτε:
• 2½ φλιτζάνια ντομάτες (χοντροκομμένες)
• 2½ φλιτζάνια φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια (χοντροκομμένα)
•1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
•1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
•1 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) μαύρη ζάχαρη
•1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
•1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
•1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
•1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
•1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)


1. Kόβετε τα λαχανικά, βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τις καυτερές πιπεριές, στην κατσαρόλα, τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στη φωτιά να πάρουν βράση.
2. Mόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 40-45 λεπτά, μέχρι το τσάτνεϊ να δέσει.
3.Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε και την καυτερή πιπεριά.
4. Γεμίζετε τα αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και βάζετε το ταψί πάνω σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
5. Mπορείτε να φυλάξετε το τσάτνεϊ στο ψυγείο σας για 6-7 μήνες.

Δείτε επίσης: