Για 2 βάζα 500ml το καθένα



Σκεύη και εργαλεία



• Μπλέντερ

• Σουρωτήρι

• Μπολ

• Μεγάλη κατσαρόλα

• Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι



Θα χρειαστείτε



• 12 πιπεριές Φλωρίνης

• 12 πράσινες πιπεριές

• 6 μεγάλα κρεμμύδια

• 3 φλιτζάνια ξίδι

• 3 κουταλιές αλάτι

• 2 φλιτζάνια ζάχαρη





Πώς θα την παρασκευάσετε

1. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές από τους σπόρους και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια.



2. Περάστε τα λαχανικά από το μπλέντερ, τόσο ώστε να μην πολτοποιηθούν εντελώς, αλλά να είναι χοντροαλεσμένα, αφήνοντας και μερικά ολόκληρα κομματάκια κρεμμυδιού και πιπεριάς.



3. Ρίξτε πάνω στο μείγμα όσο καυτό νερό χρειάζεται για να καλυφθεί η επιφάνειά του, αφήστε το να μείνει για 5 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε το σε ένα σουρωτό για λίγο, μέχρι να στραγγίξουν τα πολλά νερά.



4 . Σε ένα μπολ, διαλύστε τη ζάχαρη μέσα στο ξίδι.



5. Αδειάστε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.



6. Τοποθετήστε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα και σερβίρετέ τη ως συνοδευτικό για ψητό κρέας, μπιφτέκια ή πουλερικά.