H επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να φανερώνει εύκολα σημάδια κούρασης και γήρανσης. O τρόπος ζωής και η σωστή φροντίδα λειτουργούν ευνοϊκά για μια λαμπερή και νεανική εμφάνιση. Σβήστε σακούλες, μαύρους κύκλους και ρυτίδες με τις συμβουλές του Body & Mind και φροντίστε τα μάτια σας με τις φυσικές συνταγές που σας προτείνουμε.


Δημιουργούνται από φυσικά αίτια, δηλαδή λόγω κληρονομικότητας ή ηλικίας, και από διάφορες παθήσεις, όπως η θυρεοειδοπάθεια, οι αλλεργίες κ.ά., καθώς και από ορμονικές μεταβολές κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή της εμμηνόπαυσης. Τέλος, παροδικό πρήξιμο κάτω από τα μάτια προκαλεί η αυξημένη κατανάλωση καυτερών και αλμυρών τροφών και ο πολύωρος ύπνος.


Μπορεί να οφείλονται σε λόγους κληρονομικότητας ή κατασκευής εκ γενετής (βαθουλωτές κόγχες ματιών που δημιουργούν σκιά), κακές συνήθειες (ανθυγιεινή διατροφή, έκθεση στον ήλιο, έλλειψη ύπνου, κάπνισμα) και σε παθολογικές καταστάσεις (αλλεργίες, παχυσαρκία, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων κ.ά.).


Πέρα από τις αναπόφευκτες ρυτίδες που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου, η περιοχή γύρω από τα μάτια επιβαρύνεται σημαντικά και από τον ήλιο. Η σχολαστική ενυδάτωση της περιοχής βοηθά να διατηρηθεί ελαστική και νεανική.
Σακούλες Να αποφεύγετε την κατανάλωση πικάντικων φαγητών, να περιορίσετε το αλάτι και το αλκοόλ και να πίνετε πολύ νερό, που ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Βουτήξτε 2 φακελάκια τσάι σε καυτό νερό, πιέστε τα να φύγει το πολύ νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. Λιώστε ένα μικρό αγγουράκι στο μπλέντερ ή στο χέρι. Ξαπλώστε αναπαυτικά και βάλτε τα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια σας για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε τα και απλώστε κατά τον ίδιο τρόπο το μείγμα από το αγγούρι.

Καταπραΰνει και δροσίζει την περιοχή.
Δρα κατά του οιδήματος.
Να διακόψετε τις κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, και να φροντίσετε να κοιμάστε ικανοποιητικά (7-8 ώρες) και ποιοτικά κάθε βράδυ.

Κόψτε 2 ροδέλες από μια πατάτα ή λιώστε τη στο μπλέντερ. Ξαπλώστε αναπαυτικά και βάλτε τις ροδέλες ή το μείγμα τους στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Χαλαρώστε για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε την περιοχή με δροσερό νερό.

Με λευκαντική δράση.
Τονώνει την περιοχή.
Η καθημερινή ενυδάτωση θα διατηρήσει την περιοχή γύρω από τα μάτια ελαστική, ενώ η προστασία από τον ήλιο όλο το χρόνο, τόσο με αντιηλιακή κρέμα όσο και με γυαλιά ηλίου, θα προστατεύσει την περιοχή από τη φωτογήρανση.

Βάλτε 1 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα μπολ με 100 ml βραστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε 1 κουταλιά αλεσμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα με το ασπράδι ενός αυγού και 2 κουταλιές από το εκχύλισμα δεντρολίβανου που έχετε παρασκευάσει στο άλλο μπολ. Απλώστε το μείγμα κάτω από τα μάτια για 15΄.

Εμποδίζει την επιδείνωση των ρυτίδων.
Ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου.