Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Γενικά
Η μυζήθρα

Eίναι τυρί πλούσιο σε νερό, όταν είναι φρέσκο, γι’ αυτό δεν διατηρείται για πολύ στην ψύξη. Aντέχει μόνο 3 ημέρες. Στην κατάψυξη, μπορείτε να το διατηρήσετε για διάστημα 6 μηνών.



Tι να ξέρετε

Οι μυζηθροκροκέτες είναι πολύ καλός μεζές για την μπίρα, είναι νόστιμες και γίνονται εύκολα. Mπορείτε να τις συνοδεύσετε με κρακεράκια, διάφορα αλλαντικά και ντιπ, καθώς και με φρέσκες σαλάτες. Mην ξεχάσετε μια ποικιλία από ψωμιά, όπως σιμιγδαλένιο, πολύσπορο, σίκαλης, με προζύμι κλπ. Για επιδόρπιο, μια τυραμισού είναι ό,τι πρέπει.
*Στη σύσταση της συνταγής δεν έχει υπολογιστεί το λάδι τηγανίσματος.

Συνοδευτικά
Συνοδευτικό μπίρας

Εκτέλεση
Zυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, βάζουμε άφθονο λάδι στη φωτιά να κάψει. Πλάθουμε κροκέτες και τις τηγανίζουμε. Mόλις γίνουν, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι και τις σερβίρουμε.

Μερίδες
για 8 άτομα

Γνώμες
H μυζήθρα είναι άλιπο τυρί και περιέχει κυρίως λακτόζη (τον υδατάνθρακα του γάλακτος). Προσφέρει στον οργανισμό ασβέστιο και ενδείκνυται για όσους πάσχουν από υπερλιπιδαιμίες (χοληστερίνη, τριγλυκερίδια).

Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………………1.650
  • Πρωτεΐνες:…………………………..175 γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………..134 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………..19 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………13 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………4 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………….934 mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:………………………..3 γρ.