Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένη)
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕκτέλεσηΖεματάμε τα φασολάκια για 5 μόνο λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα υλικά για το ντιπ σε ένα μπολ και σερβίρουμε.

Μερίδεςγια 4 άτομαΓνώμεςΗ συνταγή αυτή αποτελεί μια πολύ διαιτητική επιλογή για ένα καλοκαιρινό σνακ ή ένα ελαφρύ βραδινό. Τα φασολάκια είναι αρκετά πλούσια σε φυτικές ίνες, καροτενοειδή (πρόδρομος μορφή της βιταμίνης Α), φυλλικό οξύ, κάλιο και μαγνήσιο. Όσον αφορά το dip γιαουρτιού, είναι πιο υγιεινό από τα συνηθισμένα dip, που συνήθως περιέχουν μαγιονέζα και είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες (1 κουταλιά μαγιονέζα δίνει 100 θερμίδες, ενώ 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι παρέχει 18 θερμίδες περίπου). Αν μάλιστα αντικατασταθεί το πλήρες με ένα ελαφρύ γιαούρτι, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο τα λιπαρά και οι θερμίδες της συνταγής.

Συμβουλές● Τα φασολάκια πρέπει να μην παραβράσουν και να μείνουν λίγο σκληρά. Έτσι διατηρούν πιο πολλές από τις βιταμίνες τους και το πιάτο μπορεί να καταναλωθεί και ως δροσερό καλοκαιρινό dip για την αρχή του γεύματος.
● Εάν το σκόρδο ενοχλεί, μπορεί να αντικατασταθεί με φρέσκο κρεμμυδάκι. Η σάλτσα γίνεται πολύ πιο ελαφριά, αλλά παραμένει εξίσου γευστική.
● Το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να αντικατασταθεί και με πιο ελαφρύ, εάν μας ενδιαφέρουν οι θερμίδες. Προτιμήστε αυτό με την πέτσα, γιατί δείχνει ότι έχει υποστεί τη φυσική διαδικασία ωρίμανσης του βάκιλου του γιαουρτιού και προέρχεται από μη ομογενοποιημένο γάλα (χωρίς μηχανική επεξεργασία).

Σύσταση

  • Θερμίδες……………………..848
  • Λιπαρά………………………..43,8 γρ.
  • Xοληστερίνη…………………50,8 mg