Ζατάαρ – μείγμα μπαχαρικών σε 10΄
Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών της Μέσης Ανατολής που θα δώσει εξωτικό άρωμα στα φαγητά σας. Θα το φτιάξετε καβουρδίζοντας ίσες ποσότητες μαύρου και άσπρου σουσαμιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Κατόπιν, περνάτε το σουσάμι από το μύλο του πουρέ μαζί με σουμάκι (μυρωδικό με σκούρο κόκκινο χρώμα και έντονο άρωμα), θυμάρι και ρίγανη και το ζατάαρ είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να δώσετε άρωμα σε ψητά κρέατα και λαχανικά ή να το προσθέτετε στο μείγμα του κιμά για τους κεφτέδες, καθώς και στα γεμιστά σας. Αν προσθέσετε στο μείγμα λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, μπορείτε να το αλείψετε και στο ψωμί. Σε αυτή την περίπτωση, το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό.