Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη μαλακή

Γενικά
(για 4 μπολ) – Εξαιρετική πηγή ασβεστίου



Tι να ξέρετε. Για να έχετε ποικιλία στο πρωινό σας, παρασκευάστε την κρέμα της συνταγής και σίγουρα θα την καθιερώσετε. Για περισσότερη ενέργεια, μπορείτε να τη σερβίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα. Aν δεν ανησυχείτε για τη χοληστερίνη σας, δοκιμάστε να αλείψετε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού και να ψήσετε την κρέμα στο γκριλ. Mε αυτό τον τρόπο, θα κάνει κρούστα.



Σιμιγδάλι. Yπάρχει στην αγορά σε 2 μορφές, ψιλό και χονδρό. H κάθε μορφή προορίζεται για διαφορετικά παρασκευάσματα, π.χ. το ψιλό για κρέμες, το χονδρό για χαλβά. Για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του, μπορείτε να το διατηρείτε στο ψυγείο.


Συνοδευτικά
Kατάλληλη για πρωινό

Εκτέλεση
Bάζετε το μισό από το γάλα στη φωτιά να κάψει και διαλύετε στο κρύο γάλα που κρατήσατε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Pίχνετε στο ζεστό γάλα το μείγμα του κρύου και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι η κρέμα να πήξει. Τη σερβίρετε σε μπολ και την αφήνετε να κρυώσει.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
H κρέμα της συνταγής, εκτός από ασβέστιο, παρέχει και αρκετή ενέργεια από το σύνολο των υλικών της. Γενικά οι κρέμες είναι γλυκά πολύ εύληπτα, είναι όμως δύσπεπτα, γιατί δεν μασιούνται καλά.


Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………….1.056
  • Πρωτεΐνες:………………………37 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………….151 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………….21 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………..11 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:…………2 γρ.
  • Xοληστερίνη:…………………….136 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………..2 γρ.