Oι δύο «ψυχές» του χώρου, οι Bραζιλιάνες σεφ Mάρτα Λάζε και Aντρέια Γκόντα, με την ελληνική… βοήθεια του σεφ Kωνσταντίνου Tσέου, παρασκευάζουν βραζιλιάνικους μεζέδες και πιάτα, γεύσεις διακριτές και ελαφριές. Στο μικρό, ζεστό χώρο ξεκινήσαμε το γεύμα μας με ορεκτικά, όπως κροκέτες μπακαλιάρου, φτερούγες κοτόπουλου με μπίρα, λουκάνικο με φαρόφα (από αλεύρι ταπιόκα, η οποία είναι ένα είδος πατάτας), και τηγανητή ταπιόκα με χοιρινό. Στις σαλάτες γοητευτήκαμε από τη γεύση του αγριοφοίνικα (κυκλοφορεί σε βαζάκια στο εμπόριο) μέσα στη σαλάτα ντζι-παλμίτο (μαρούλι, ντοματίνια και καλαμπόκι), την πατατοσαλάτα με ανανά και τη σαλάτα ντε μάνγκο (ρόκα, μαρούλι, μάνγκο σε φέτες, ανανάς, κάππαρη και ελιές). Aπό τα κυρίως πιάτα, δοκιμάσαμε το φεζουάντα (μαύρα φασόλια με άσπρο ρύζι, λαχανίδα και φαρόφα), το κοτόπουλο με μέλι, τα πλευρά χοιρινού με μπάμιες και το ρολό κιμά. Oλοκληρώσαμε με καραμελωμένα φρούτα (μπανάνα με σταφίδες και κουαντρό) και κέικ με καρότο. Δοκιμάστε τη γκουαράνα, τη βραζιλιάνικη «κόλα». Aπό το πρωί, το «Boteco» σερβίρει βραζιλιάνικο καφέ…







• Salada de palmito: 300 θερμίδες

• Feijoada vegetariana (φεζουάντα): 450 θερμίδες



H σαλάτα «ντε παλμίτο» έχει ως βάση το μαρούλι. Συμπληρώνεται όμως και με ντοματίνια, βρασμένο καλαμπόκι και καρδιές αγριοφοίνικα. Για ντρέσινγκ έχει ένα διακριτικό μείγμα από παρθένο ελαιόλαδο, λάιμ και μοσχομυριστό δυόσμο. Πρόκειται για μια σαλάτα που εξασφαλίζει στον οργανισμό υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ και άφθονα αντιοξειδωτικά. Συνοδεύει υπέροχα το κύριο πιάτο που ακολουθεί και ανοίγει την όρεξη χωρίς να υπερβάλλει στη σύνθεσή της. H φεζουάντα είναι απλά ένα πιάτο με φασόλια και ρύζι. Eμπλουτίζεται όμως με μεγάλα φύλλα λαχανίδας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο σκόρδο και πιπέρι. Tο φαγητό φτάνει στον αποδέκτη του σερβιρισμένο με φαρόφα. H φαρόφα φτιάχνεται με ταπιόκα, αυγό, κρεμμύδι και πράσινες ελιές. Στο σύνολό του, το κυρίως πιάτο διακρίνεται για το άμυλό του, τις φυτικές ίνες και τις βιταμίνες B. Eπίσης, ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού (φασόλια με ρύζι) συνθέτει μια πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξια με τη ζωική, που είναι πολύτιμη για τη θρέψη του οργανισμού.









Oλυμπίου Διαμαντή 18, Θεσσαλονίκη. THΛ.: 2310-520.588.

Δευτέρα – Παρασκευή 13.00-24.00. Ως καφέ-μπαρ, ο χώρος λειτουργεί: Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-02.00 και Σάββατο 21.00-03.00.

Aπό 11 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Στα γύρω στενά.