Ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει και τα χειμερινά, κλειστά παπούτσια δίνουν τη θέση τους στα πιο ελαφριά. Για να αναδείξετε τα όμορφα πέδιλα και τα σανδάλια σας, διατηρήστε τα πόδια σας περιποιημένα με μαλακές φτέρνες και όμορφα νύχια. Τα παρακάτω βήματα πεντικιούρ θα απογειώσουν την εμφάνισή σας, θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας γλιτώσουν από έξοδα. Ξεκινάμε;

  1. Αντί να ρίξετε σαπούνι στη λεκάνη που θα βουτήξετε τα πόδια σας, ρίξτε μερικές σταγόνες μπέιμπι όιλ ή κάποιο έλαιο της αρεσκείας σας. Τα πέλματα θα γίνουν εξαιρετικά απαλά και τα νύχια και τα πετσάκια θα μαλακώσουν για τη περιποίηση που θα ακολουθήσει.
  1. Αν τα πόδια είναι εξαιρετικά άγρια και ταλαιπωρημένα, κάντε το εξής: Πριν κοιμηθείτε τρίψτε τα με μια ράσπα για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, απλώστε τους μια εντατική ενυδατική κρέμα και τέλος φορέστε βαμβακερές κάλτσες που θα σφραγίσουν την υγρασία στα πόδια όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα θα είναι απαλά σαν μωρού.
  1. Για να βάψετε πιο εύκολα τα νύχια των ποδιών, βάλτε λαστιχένια διαχωριστικά ανάμεσα στα δάχτυλα. Είναι κρίμα να χαλάσει το τέλειο πεντικιούρ επειδή ακουμπάνε μεταξύ τους.
  1. Τσεκάρετε στην άκρη του νυχιού σας την πυκνότητα του βερνικιού. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε 1-2 σταγόνες από ένα διαλυτικό.
  1. Βάλτε μια σταγόνα βερνικιού στη μέση του νυχιού και μετακινήστε το πινέλο προς την άκρη του νυχιού, κάνοντας μια ευθεία γραμμή.
  1. Στη συνέχεια τοποθετήστε το πινέλο στη βάση του νυχιού και κάντε προσεχτικά μια ευθεία γραμμή στην μία άκρη του. Κάντε το ίδιο και στην άλλη πλευρά.
  1. «Σφραγίζετε» το χρώμα περνώντας το πινέλο κάθετα στην άκρη του νυχιού.

Η πρώτη στρώση ολοκληρώθηκε. Επαναλάβετε το ίδιο σε κάθε νύχι.

  1. Στη συνέχεια, περνάτε με τον ίδιο τρόπο τη δεύτερη στρώση.
  1. Διορθώνετε τυχόν αστοχίες με το ειδικό στυλό και ολοκληρώνετε το βάψιμο με το top coat.
  1. Ρίχνετε σε κάθε νύχι από μία σταγόνα oil dryer, που θα ενυδατώσει τα πετσάκια και θα επιταχύνει το στέγνωμα του βερνικιού.

Extra tips:

-Αν δεν καταφέρετε το τέλειο βάψιμο από την αρχή, δεν πειράζει. Η επανάληψη θα σας κάνει καλύτερες κι από τους επαγγελματίες.

– Τα περισσότερα προβλήματα στα πόδια (κάλοι, φουσκάλες, σκληρύνσεις) οφείλονται στα λάθος παπούτσια. Αποφύγετε να φοράτε όσα σας πιέζουν και η εικόνα των ποδιών θα βελτιωθεί θεαματικά.

– Κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε, ενυδατώνετε τα πέλματά σας με μία ειδική σύνθεση. Ετσι θα διατηρούνται απαλά μέχρι το επόμενο πεντικιούρ.

Ακολουθήστε το στο Google News