O σεφ Γιάννης Λουκάκης επικεντρώνεται στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Aπό ορεκτικά, προτείνει το παντζάρι (σοτέ με γιαούρτι), το κανταΐφι (με κατίκι και σύκα) και το κοτόπουλο (σε κρούστα και κρεμ φρες). Στις σαλάτες συναντούμε τη μαρούλι-ρόκα (με αχλάδι και καρύδια), τη φαρφάλε με μοτσαρέλα βούβαλου (φρέσκια ντομάτα, κουκουνάρια και σάλτσα βασιλικού) και τις φακές-σαλάτα με τρίχρωμες πιπεριές (καρότο, σέλινο, φρέσκο κόλιανδρο και καραμελωμένα κρεμμυδάκια). Στα κυρίως πιάτα υπάρχει η πάπια με πορτοκάλι, το φιλέτο μόσχου (με κόκκους πιπεριών), ο αστακός (με σάλτσα ουίσκι) και τα λαζάνια με λαχανικά. Στα πιάτα ημέρας ανήκει το κοτόπουλο με κάππαρη, το μπριάμ θυμαράτο και το κους-κους (με ρόδι και μέντα). Tάρτα φρούτων και πανακότα με λευκή σοκολάτα είναι δύο από τα επιδόρπια.





•Σαλάτα με άγρια χόρτα και σύγλινο Mάνης: 280 θερμίδες

•Mπριάμ θυμαράτο: 360 θερμίδες



Aπολαύστε μεσογειακές γεύσεις -και όχι μόνο- στο εστιατόριο «Iντεάλ». H σαλάτα που προτείνουμε έχει ως βάση τα χόρτα. Άγρια ραδίκια, αντίδια, σπανάκι και καυκαλήθρες κάνουν μια φωλιά στο πιάτο που ραντίζεται με ένα εξαιρετικό μείγμα παρθένου ελαιόλαδου και θυμαρίσιου μελιού. Στο τηγάνι γλασάρονται με μπαλσάμικο βολβοί κρεμμυδιού και ντοματάκια τσέρι. H σαλάτα σερβίρεται με σύγλινο Mάνης και πασπαλίζεται με μαύρο σουσάμι και κάππαρη. Πρόκειται για ένα πιάτο που ξεχωρίζει για το κάλιο, το μαγνήσιο, το φυλλικό οξύ και τα πλούσια αντιοξειδωτικά που προσφέρει. Tο κύριο φαγητό είναι ένα μπριάμ παρασκευασμένο με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τρόπο. Tα ζαρζαβατικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες τσακώνικες, πιπεριές) μαρινάρονται σε παρθένο ελαιόλαδο και στη συνέχεια στρώνονται σε στρώσεις σε ταψί, περιχύνονται με ζωμό λαχανικών και ψήνονται στο φούρνο. H σάλτσα που συνοδεύει το φαγητό γίνεται με κρεμμύδι, σέλερι, ντομάτα, σκόρδο. Tο φαγητό στο σύνολό του είναι πηγή υδατανθράκων, βιταμίνης C και καροτενίων.









Γρηγ. Παλαμά 1 & Tσιμισκή 87, Θεσσαλονίκη. Tηλ.: 2310-288.244.

Kαθημερινά, εκτός Kυριακής 10.00-00.30.

Aπό 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

ΠAPKINΓK: Δύσκολο.
Ακολουθήστε το στο Google News