Γραφτείτε τώρα και κερδίστε τα προνόμια των μελών του Vita Club! Με την εγγραφή σας κερδίζετε αυτομάτως την πολυτελή έκδοση του Vita «8 διάσημοι chef δημιουργούν για σας», ένα βιβλίο με συνταγές από τους πιο γνωστούς Έλληνες chef. Μπορείτε ακόμη να μετάσχετε στον διαγωνισμό που θα σας ταξιδέψει στα ωραιότερα μέρη του κόσμου – αυτό το μήνα ίσως να είστε εσείς ο τυχερός ή η τυχερή που θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα, στην «Αιώνια Πόλη»! Η προσφορά του Vita Club και του Travel Plan, γι’ αυτό το μήνα, περιλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια και δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο, με πρωινό, σε ξενοδοχείο 4* στη Ρώμη. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι έως το τέλος του 2008. Μη χάσετε την ευκαιρία!








Τι αξίζει να δείτε στη Ρώμη

Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την πολυσύχναστη Πιάτσα Βενέτσια, στην καρδιά της πόλης. Δεξιά της πλατείας υψώνεται ο ιστορικός λόφος του Καπιτωλίου, με την ομώνυμη πλατεία, βασισμένη σε σχέδια του Μιχαήλ Άγγελου. Από το λόφο θα σας γοητεύσει η πανοραμική θέα της αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.

Επισκεφτείτε το Κολοσσαίο που θα σας καταπλήξει με τον επιβλητικό του όγκο.
Θαυμάστε το Πάνθεον, ένα μεγαλόπρεπο ναό αφιερωμένο στους θεούς της Αρχαίας Ρώμης και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαιότητας.
Περνώντας από το ξακουστό σιντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι μην παραλείψετε να ρίξετε δυο νομίσματα – ένα για τις ευχές σας και ένα για να ξαναγυρίσετε στη Ρώμη! Συνεχίστε για την περίφημη Πιάτσα ντι Σπάνια, έναν από τους πλέον δημοφιλείς τόπους συνάντησης της πόλης.
Φροντίστε ακόμη, να βρείτε το χρόνο για να επισκεφτείτε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου καθώς και το Βατικανό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.






Πώς θα μετακινηθείτε

από και προς το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci (Fiumicino):

  • με λεωφορείο (9 ευρώ το απλό εισιτήριο και 15 ευρώ το μετ’ επιστροφής)
  • με τρένο (9,5 ευρώ για το non-stop τρένο που καταλήγει στο σταθμό Termini)
  • με ταξί (40 ευρώ περίπου ως το κέντρο της πόλης)


στο κέντρο της πόλης

  • Με λεωφορείο (1 ευρώ το απλό εισιτήριο)
  • με μετρό ή τραμ, αν και το δίκτυο αυτών των μέσων είναι λιγότερο ανεπτυγμένο συγκριτικά με αυτό των λεωφορείων
  • με ενοικιασμένο σκούτερ με το οποίο, εν αντιθέσει με το αυτοκίνητο, επιτρέπεται να μπείτε στο κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • με ταξί (το καλείτε από το ξενοδοχείο ή το παίρνετε από συγκεκριμένα σημεία της πόλης)


χρήσιμα εισιτήρια

  • Roma Pass: διαρκεί τρεις μέρες, κοστίζει 18 ευρώ και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάθε μεταφορικό μέσο, καθώς και να επισκεφτείτε δυο μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους
  • Εισιτήριο 24ωρης διάρκειας: κοστίζει 4 ευρώ και ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς



Που θα κάνετε Shopping

Τα ψώνια είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις ενός ταξιδιού στη Ρώμη. Ο κύριοι εμπορικοί δρόμοι της πόλης βρίσκονται γύρω από την Via dei Condotti, τη διάσημη οδό με τα μεγαλύτερα ονόματα των σχεδιαστών μόδας. Πολλά μαγαζιά κλείνουν μεταξύ 13.00 και 15.30, αν και ορισμένα έχουν συνεχές ωράριο. Τα περισσότερα είναι ανοιχτά και την Κυριακή, ενώ ορισμένα κλείνουν τη Δευτέρα το πρωί.




Που θα φάτε

Οι περιοχές του Trastevere και της Πιάτσα Ναβόνα είναι γεμάτες εστιατόρια για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια.




Διαφορά ώρας: -1 ώρα




Όροι συμμετοχής διαγωνισμού