Το μενού είναι φυσικά θαλασσινό. Τα καναπέ, με δικό τους σολομό, σπιτικά καπνισμένο με αρωματικά βότανα, μια φιλική υποδοχή στο τραπέζι, ό,τι πρέπει μέχρι να διαλέξετε από το μενού, που προσφέρει πολλές επιλογές από λαχταριστά πρώτα πιάτα σε χορταστικές μερίδες. Ποντάρετε σε μπομπονιέρες από φύλλο κρούστας γεμιστές με γαριδούλες με γλυκιά σάλτσα ροδιού και ψητή μελιτζάνα με καπνιστό χταπόδι και μπούκοβο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σας κινήσει το ενδιαφέρον το «Κέικ από φιλέτο μπακαλιάρου με ταραμοσκορδαλιά και φιστίκι Αιγίνης», το καλύτερο ίσως πιάτο του μενού, πρόταση του Βασίλη Αλβανίδη, μια πετυχημένη παραλλαγή του μπακαλιάρου σκορδαλιά. Όχι ότι τα καλαμαράκια με πέστο και τραγανή κρούστα τσιπς πατατούλας πάνε πίσω, ειδικά όταν στα σερβίρουν με ευγένεια και χαμόγελο! Από σαλάτες, αξίζει ιδιαίτερα η θαλασσινή με γαρίδες, καλαμαράκια, κυδώνια, μύδια και μαριναρισμένα λαχανικά, γιατί είναι διαφορετική, όπως και η καβουροσαλάτα με αγκινάρες και σπαράγγια. Στα ατού του τραπεζιού εδώ είναι ότι τα κυρίως πιάτα παραμένουν κλασικά, όπως θα περίμενε κανείς από ένα εστιατόριο στο Μικρολίμανο. Θα φάτε, δηλαδή, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (67 ­/κιλό), αστακό (78 ­/κιλό), καραβίδες και γαρίδες (60-64 ­/κιλό). Δίπλα σε αυτά υπάρχει μια αρκετά μεγάλη επιλογή από πλούσια θαλασσινά ριζότο, όπως εκείνο με πράσο και αστακό, καθώς και μακαρονάδες με θαλασσινά.





Oι θερμίδες αφορούν τις μερίδες του συγκεκριμένου εστιατορίου και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση με τη μέθοδο των ισοδυνάμων των τροφίμων.




<

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο,τηλ.: 210-41.37.910.


Καθημερινά 12.00-01.00.


30-50 ­ το άτομο.


Πολλές επιλογές ελληνικών κρασιών.


Καλύτερα να παρκάρετε στα στενά της Καστέλας.
Ακολουθήστε το στο Google News