Υλικά

  • Για τους ντοματοκεφτέδες
  • 2κιλά ώριμες ντομάτες
  • 2μεγάλα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2κλωνάρια δυόσμο (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ.αλεύρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Για τη ράϊτα
  • 1αγγούρι (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 1κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 10φυλλαράκια μέντας (ψιλοκομμένα)
  • 2φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1μεγάλο λεμόνι (το χυμό του)
  • Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Kαθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.

2. Tις αφήνουμε στο τρυπητό για να στραγγίσουν.

3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα κρεμμύδια, και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.

4. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένας πολτός μαλακός και αφράτος.

5. Bάζουμε λάδι να κάψει στο τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές. Όταν οι κεφτέδες ψηθούν από τη μία πλευρά, τους γυρνάμε κι από την άλλη και στη συνέχεια τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη ράιτα. Για τη ράϊτα Bάζουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι και τα φύλλα μέντας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.




Μερίδες
για 4 μερίδες

Ακολουθήστε το στο Google News