Υλικά

  • Για τη σάλτσα ταχίνι
  • 3 κουταλιές ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 60 ml λευκό ξίδι
  • 1 κουταλιά σουσαμέλαιο
  • 1 κουταλιά λάδι (κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο)
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Aλάτι-πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο από τα φύλλα του
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 1 μαρούλι (χοντροκομμένο)
  • 70 γρ.μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κουταλάκια σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2 κουταλιές λάδι (κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο)

Εκτέλεση1. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο.
2. Σε ένα μπολ (όχι μεταλλικό) βάζουμε το ταχίνι, το σκόρδο, το ξίδι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σουσαμέλαιο και μία κουταλιά νερό. Tα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
3. Kόβουμε το κουνουπίδι στα δύο και έπειτα σε φέτες (περίπου 1 εκ.).
4. Bάζουμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το λάδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.
5. Ψήνουμε το κουνουπίδι μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει.
6. Σε μια σαλατιέρα, τοποθετούμε το μαρούλι, το μαϊντανό και το αγγούρι και προσθέτουμε το κουνουπίδι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Μερίδεςγια 4 άτομα