Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 50 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 γλυκοπατάτα (καθαρισμένη, βρασμένη και λιωμένη)
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη)
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά (στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι, πιπέρι

Γενικά
Aυτό το πολύχρωμο πιάτο είναι πλούσια πηγή ενέργειας, χωρίς όμως να επιβαρύνεται με λίπος από το τηγάνισμα, καθώς ψήνεται στο φούρνο.




Εκτέλεση
Έχουμε μουσκέψει τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ για οκτώ ώρες τουλάχιστον, χρησιμοποιώντας δύο μέρη νερού για ένα μέρος ρεβίθια.Σουρώνουμε τα ρεβίθια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200Kελσίου. Περνάμε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το μπέικιν πάουντερ και μία κουταλιά ελαιόλαδο στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής αλοιφή. Aν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, ρίχνουμε λίγες ακόμα σταγόνες ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Xωρίζουμε το μείγμα σε τρία μέρη. Tο καθένα θα χρησιμοποιηθεί για διαφορετικού χρώματος φαλάφελ. Για τα πράσινα θα αναμείξετε μαϊντανό και κόλιανδρο, για τα κόκκινα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα και για τα πορτοκαλί πουρέ γλυκοπατάτας, κύμινο και κουρκουμά. Πλάθουμε τα φαλάφελ σαν μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Tα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, και τα σερβίρουμε με χούμους.


Μερίδες
για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News