Υλικά

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα (σε 4 φέτες)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 60 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (Aποξηραμένο θα βρείτε με το όνομα chives στο τμήμα μπαχαρικών των μεγάλων σουπερμάρκετ ή φρέσκο σε γλαστράκια ως σχοινόπρασο.)
  • 1 κουταλιά κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου (λιωμένη)

Γενικά
4 ρολά

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C.

2.Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας από τις δύο μεριές, μέχρι να μαλακώσουν (όχι όμως πολύ, για να μη διαλυθούν όταν τις τυλίξουμε σε ρολά).

3.Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα, το κουκουνάρι, το σκόρδο και τα αρωματικά.

4.Στη μέση κάθε φέτας μελιτζάνας βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα του τυριού και τη διπλώνουμε προσεκτικά σε ρολό.

5.Bάζουμε τα ρολά σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Tα σερβίρουμε ως ορεκτικό και τα συνοδεύουμε με λίγη σπιτική σάλτσα ντομάτας στο πλάι.


Μερίδες
για 4 άτομα

Ακολουθήστε το στο Google News