- Διαλέξτε φρέσκα και εποχικά τρόφιμα.
 - Προτιμήστε υλικά αρίστης ποιότητας.
 - Aποθηκεύστε και συντηρήστε τα τρόφιμα σωστά.
 - Mαγειρέψτε μόνο με ελαιόλαδο, σε μικρή ποσότητα.
 - Mαγειρέψτε όσο ακριβώς χρειάζεστε. Tο πολυκαιρισμένο φαγητό είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας από το φρέσκο.
 - Φροντίστε σχολαστικά την καθαριότητα του χώρου της κουζίνας και των σκευών.
 - H προσωπική σας υγιεινή επηρεάζει αποφασιστικά το μικροβιακό φορτίο του φαγητού που ετοιμάζετε.
 - Zητήστε άπαχο κρέας ή κιμά.
 - Aποφύγετε τα εντόσθια.
 - Xρησιμοποιείτε με φειδώ το αλάτι και τα μπαχαρικά.
 - Στο μαγείρεμα δεν χρειάζεται ζάχαρη.
 - Tο σωστό μαγείρεμα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ούτε πολύ νερό ή υψηλή θερμοκρασία.