Στη «Μεσπιλέα» το φαγητό μετράει πολύ! Δεν είναι τυχαία πρώτοι στη λίστα με τα έντεκα ορεκτικά και μεζεδάκια της κυρίας Ιωάννας οι μοσχομυριστοί χορτοκεφτέδες με ντιπ από γιαούρτι. Δεν είναι, όμως, θέμα σειράς η αξιολόγηση, αν κρίνω από τα πληθωρικά και πρωτότυπα χωνάκια γεμιστά με τυριά, μανιτάρια, ελιά, ντομάτα και λουκάνικο ή την «παντρεμένη» φάβα με την τριμμένη ντοματούλα, εντυπωσιακά σερβιρισμένη σε τηγανητό φύλλο. Oι πράσινες σαλάτες θα ήταν πιο δροσερές με λίγο ελαφρύτερο ντρέσινγκ, ταιριάζουν όμως με τα καπνιστά (σολομός, πέστροφα, κοτόπουλο, χοιρινό), που καπνίζονται από τους ίδιους παρακαλώ. O κατάλογος είναι πραγματικά πλούσιος, με πιάτα για όλα τα γούστα. Περιλαμβάνει πλούσιες γεύσεις, όπως το κότσι αρνιού στο πήλινο, μέχρι σπιτικά ζυμαρικά και λίγο διαφορετικά ψητά («τρύπιο» μπιφτέκι ή κεμπαπάκια με πίτες). Το κοτόπουλο με σάλτσα από φινόκιο με ρύζι λεμονιού, υπέροχο και ελαφρύ, μοσχοβολάει τζίντζερ και μυρωδικά, ενώ ιδιαίτερο και χειμωνιάτικο είναι το χοιρινό στο πήλινο, ψημένο σε κρασί με αχλάδι, μήλο και σέλερι. Όλα αυτά τα ωραία θα τα συνοδεύσετε με χύμα κρασί δικό τους, ερυθρό (Αγιωργίτικο) ή λευκό (Μοσχοφίλερο, Ροδίτη) ή με ένα ελληνικό εμφιαλωμένο σε τιμή-έκπληξη (από 8-30 ευρώ). Για επιδόρπιο, δοκιμάστε γλυκό από σφολιάτα με σάλτσα μαστίχας, παγωτό καραμέλας και καραμελωμένα φουντούκια, ανατολίτικες μπουκίτσες, μους μόκας, λεμονόπιτα και σοκολατένιο γλυκό με μους σαμπάνιας και βύσσινο.






«Μεσπιλέα», Περσεφόνης 59, Γκάζι, τηλ.: 213-01.47.490.

Πότε να πάω; Καθημερινά έως τη 1.00, Παρασκευή και Σάββατο έως τις 2.00, Σάββατο και Κυριακή και μεσημέρι.

Τιμές: 14-20 ευρώ το άτομο.

Τι θα πιούμε: Επιλεγμένα ελληνικά εμφιαλωμένα κρασιά ή χύμα (8-30 ευρώ).

Ακολουθήστε το στο Google News