Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα μαλλιά μας οφείλονται κυρίως στο τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε. Όποιος και αν είναι ο τύπος τους -κανονικά, ξηρά, λιπαρά, λεπτά- η περιποίηση που τους προσφέρουμε με το λούσιμο και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούμε για να τα χτενίσουμε θα πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις ανάγκες τους. Γνώρισε τις απαιτήσεις των μαλλιών σου και αντιμετώπισε την άσχημη κατάστασή τους με τα κατάλληλα προϊόντα, ακολουθώντας παράλληλα και τις συμβουλές των ειδικών μας.● Η σωστή φροντίδα των μαλλιών είναι το κυριότερο βήμα για να δείχνουν όμορφα. Τα ενυδατωμένα, υγιή μαλλιά είναι λαμπερά, διατηρούν το χρώμα τους (εάν είναι βαμμένα) και χτενίζονται πιο εύκολα. Επένδυσε, λοιπόν, σε χρόνο και στα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά σου και θα αποζημιωθείς από τη λάμψη τους.

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά, προτίμησε ένα σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, που θα απομακρύνει τη σκόνη και το σμήγμα και θα αφήσει τα μαλλιά σου καθαρά και ανάλαφρα. Είναι λάθος να πιστεύεις ότι το conditioner κάνει τα μαλλιά σου πιο λιπαρά! Απλά διάλεξε κάποιο ειδικό για τον τύπο των μαλλιών σου, άπλωσέ το μόνο στις άκρες και ξέβγαλέ το πολύ καλά με χλιαρό και όχι ζεστό νερό, που ευνοεί τη λιπαρότητα.

Ξηρά, αφυδατωμένα και άγρια; Τα μαλλιά σου χρειάζονται επειγόντως βοήθεια! Η χρήση ενός ενυδατικού σαμπουάν και conditioner, καθώς και μιας μάσκας εντατικής αναδόμησης 1-2 φορές την εβδομάδα, θα τους δώσει την ενυδάτωση που χρειάζονται. Απόφυγε χημικές διεργασίες και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά, όποτε αυτό είναι εφικτό.

● Πρέπει να ξέρεις ότι με τη βαφή, όπως και με κάθε άλλη χημική διεργασία, τα μαλλιά ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό και χρειάζονται εντατική φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα. Αν, ωστόσο, επιθυμείς να αλλάξεις το φυσικό σου χρώμα, μην προχωρήσεις σε δραστικές αλλαγές. Μια απαλή βαφή χωρίς αμμωνία, σε απόχρωση κοντά στο χρώμα των μαλλιών σου, θα τα ανανεώσει και θα τους δώσει λάμψη με το λιγότερο δυνατό κόστος για την υγεία τους. Να σημειώσουμε ότι αν επιθυμείς κάποια σύνθετη διεργασία, όπως ανταύγειες ή βαφή σε πολύ πιο ανοιχτό χρώμα από το φυσικό σου, θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε κομμωτήριο.

● Το ίδιο ισχύει και για το κούρεμα! Μην πειραματίζεσαι μόνη σου και μην εμπιστεύεσαι κάποια φίλη, καθώς ένα «άσχημο» κούρεμα είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί. Κύριο κριτήριο για την επιλογή σου θα πρέπει να είναι η φυσική υφή της τρίχας σου, τόσο για να φαίνεται όμορφο και να «στρώνει» καλύτερα, όσο και για να τα χτενίζεις εύκολα στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν κουρέματα που ταιριάζουν σε σγουρά μαλλιά, άλλα που ταιριάζουν σε ίσια και άλλα που μπορούν να δώσουν όγκο στα άτονα μαλλιά. O κομμωτής συνήθως αναγνωρίζει τη φύση των μαλλιών και προτείνει τα κατάλληλα κουρέματα. Τέλος, μη φοβάσαι να τα κόψεις! Πολλές φορές, ό,τι και να κάνεις για να επαναφέρεις σε καλή κατάσταση τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σου δεν αρκεί. Ένα καλό κούρεμα θα τα «καθαρίσει», ώστε να δείχνουν λαμπερά και υγιή.● Αν χρησιμοποιείς ψαλίδι για μπούκλες ή πρέσα ισιώματος, τα μαλλιά σου θα πρέπει να είναι απολύτως στεγνά (το ιδανικό είναι να έχεις λουστεί την προηγούμενη ημέρα). Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, άπλωσε μια κρέμα για ίσιωμα που θα τα προστατεύσει από τη θερμότητα.

● Αν προτιμάς να ισιώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι, θα πρέπει να μην είναι εντελώς στεγνά, αλλά να διατηρούν την υγρασία τους. Δούλεψέ τα τούφα-τούφα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα, ξεκινώντας από το πίσω μέρος. Θα πρέπει να κατεβάζεις το πιστολάκι παράλληλα προς τις τρίχες για να εξομαλύνεις την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν leave in πριν το στέγνωμα και ένα serum αμέσως μετά για να λειάνεις τις άκρες και να αποφύγεις το φριζάρισμα.

● Αν έχεις φυσικά σγουρά μαλλιά και θέλεις να δώσεις όγκο και σχήμα στις μπούκλες σου, άπλωσε αμέσως μετά το λούσιμο έναν αφρό ή ένα σπρέι για μπούκλες και στέγνωσέ τα με τη φυσούνα. Ψέκασε στο τέλος με το κατάλληλο σπρέι φιξαρίσματος.

● Αν προτιμάς έναν ανάλαφρο κυματισμό στα μαλλιά σου, είτε είναι σγουρά είτε ίσια, στέγνωσε κάθε τούφα με μια μέτρια στρογγυλή βούρτσα και στη συνέχεια τύλιξε την σε ένα αυτοκόλλητο ρόλεϊ. Όταν ολοκληρώσεις με όλες τις τούφες, ψέκασε με ένα σπρέι φιξαρίσματος. Άφησε τα μαλλιά σου έτσι 20-25 λεπτά και ξετύλιξέ τα. Άνοιξε τις μπούκλες με τα δάχτυλά σου.

● Αν θέλεις να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου, θα βοηθήσει κάποιο ειδικό σαμπουάν για λεπτά μαλλιά. Στέγνωσέ τα με το πιστολάκι, σκύβοντας προς τα κάτω, και ψέκασε τα μαλλιά σου στο τέλος με κάποιο ειδικό σπρέι για όγκο στη ρίζα, έχοντας πάντα στραμμένο το κεφάλι προς τα κάτω. Τίναξε προς τα πίσω τα μαλλιά σου και ψέκασε στη συνέχεια κάθε τούφα στη ρίζα της, κρατώντας τη ψηλά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να στεγνώσει. Για ακόμη περισσότερο όγκο, πέρασε πριν το στέγνωμα έναν αφρό για όγκο κατά μήκος των μαλλιών σου, χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια, και τύλιξε τα μαλλιά σου με αυτοκόλλητα ρόλεϊ μόνο στις ρίζες. Περίμενε 20-25 λεπτά και στη συνέχεια ξετύλιξέ τα.

Ακολουθήστε το στο Google News