Το ταίρι μας το διαλέγουμε από το φιλί, από τη γεύση και τη μυρωδιά του υποψήφιου εραστή, υποστηρίζουν δύο αμερικανικές έρευνες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Rutgers, όταν φιλάμε κάποιον, ένα μεγάλο μέρος του εγκεφάλου ενεργοποιείται ώστε να μεταφράσει τα σήματα που δέχεται η γλώσσα.

Στην προσπάθειά τους να λύσουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το φιλί, οι ειδικοί του Κολεγίου Albright επιστράτευσαν 1.041 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Άλμπανι. Μετά από συνέντευξη των συμμετεχόντων προέκυψε πάλι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το φιλί ως εργαλείο εκτίμησης του ιδανικού συντρόφου.

Η αναπνοή, το σάλιο και η γεύση φαίνεται να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό, ενώ επιπλέον οι ειδικοί ανακάλυψαν και το αυτονόητο: ότι οι δύο σύντροφοι έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Παρατήρησαν επίσης ότι οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γεύση και τη μυρωδιά του άνδρα που φιλούν, συγκριτικά με τους άνδρες. Διαπίστωσαν ακόμη, ότι για τους άνδρες το φιλί συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική πράξη, ενώ οι γυναίκες όταν δεν μένουν απόλυτα ευχαριστημένες αρνούνται …τα περαιτέρω.