Υλικά

  • 2 φύλλα ζύμης κουρού
  • 2 πράσα (σε λεπτές ροδέλες)
  • 200 γρ. μανιτάρια (σε φέτες)
  • 200 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα (σε κομμάτια)
  • Λίγο βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Όσο ξεπαγώνει η ζύμη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης και έπειτα το άλλο.

3. Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και γεμίζουμε με καρύδια ή φασόλια για να δημιουργήσουμε βάρος που δεν θα αφήσει τη ζύμη να φουσκώσει. Ψήνουμε τη ζύμη για περίπου 15‘ ή μέχρι να είναι στερεή, αλλά όχι τραγανή. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’ ακόμη.

4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα για 2-3’ και ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.

5. Τοποθετούμε τα μανιτάρια και τα πράσα στην τάρτα, καθώς και τα κομμάτια του τυριού ανάμεσά τους.

6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 10’ ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Μερίδες
Για 6 άτομα ως ορεκτικό, για 4 άτομα ως κυρίως πιάτο