Υλικά

  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (κατά προτίμηση ακατέργαστη)
  • 3 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
  • Για τη ζύμη
  • 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 – 1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα λεμόνια σε πάρα πολύ λεπτές φέτες. Πετάμε τα κουκούτσια και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη πάνω από τις φετούλες και καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη (όχι αλουμινόχαρτο). Τις αφήνουμε όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Χτυπώντας διαρκώς, προσθέτουμε το παγωμένο νερό αργά και σταθερά μέχρι η ζύμη μας να κρατά. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (μπορούμε να την αφήσουμε και όλη τη νύχτα).

3. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος 3 χιλιοστών. Κόβουμε κομμάτια διαμέτρου 15-16 εκ. και τα τοποθετούμε σε ατομικά ταψάκια. Κόβουμε ό,τι περισσεύει και βάζουμε τα ταρτάκια στην κατάψυξη για μισή ώρα.

4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230o C, βάζοντας τη σχάρα στο τρίτο επίπεδο από κάτω. Ανακατεύουμε τις ζαχαρωμένες φετούλες του λεμονιού μαζί με τα χτυπημένα αυγά και τα μοιράζουμε στις τάρτες. Στρώνουμε κυκλικά τις φέτες λεμονιού.

5. Ψήνουμε τις τάρτες για 15 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180o C και συνεχίζουμε να ψήνουμε, μέχρι η γέμιση να είναι στερεή και να χρυσίσει η ζύμη. Αν χρειάζεται λίγο ψήσιμο από κάτω, κατεβάζουμε τα ταψάκια ένα επίπεδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω.

Μερίδες
Για 4-6 κομμάτια