Οι έφηβοι που έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους κάνουν κακή διατροφή και δεν ασκούνται, εκτιμούν τώρα αμερικανοί επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, όπως έδειξε μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου της Μινεσότας στην οποία συμμετείχαν 781 έφηβοι ηλικίας 15-18 ετών, το 62% των εθελοντών είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους.

Καταγράφοντας τις καθημερινές τους συνήθειες, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι που διέθεταν δέκτη έτειναν να παρακολουθούν περίπου 5 ώρες περισσότερη τηλεόραση την εβδομάδα σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν.

Παρατήρησαν μάλιστα ότι στα κορίτσια το γεγονός αυτό είχε επίπτωση στη σωματική τους άσκηση, η οποία μειωνόταν από τις 2,5 ώρες στη 1,8 αλλά και στη διατροφή τους καθώς όσα είχαν τηλεόραση έτρωγαν εμφανώς λιγότερα λαχανικά, δεν κάθονταν στο τραπέζι με τους δικούς τους την ώρα του φαγητού και έπιναν περισσότερα σακχαρούχα ποτά.

Τα αγόρια με τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο έδειξαν να έχουν χειρότερες σχολικές επιδόσεις, έτρωγαν σπάνια με τους δικούς τους και κατανάλωναν λιγότερα φρούτα από εκείνα που δεν είχαν τηλεόραση. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η τηλεόραση μπορεί να αποτελεί βασική αιτία ανάπτυξης της παιδικής παχυσαρκίας και εφιστούν την προσοχή των γονέων.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: