Θεαματικά αποτελέσματα δείχνει να έχει η χορήγηση ενός αντι-αρθριτικού φαρμάκου σε ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα για τη θεραπεία της νόσου.

Η πειραματική θεραπεία εφαρμόζεται σε 50 ασθενείς – σε κάποιους για περισσότερο από τρία χρόνια – από ειδικούς του Ινστιτούτου Νευρολογικών Ερευνών στην Καλιφόρνια. Οι ειδικοί μάλιστα πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο βελτιώνει την επικοινωνία των εγκεφαλικών κυττάρων, με αποτέλεσμα ασθενείς με έντονο πρόβλημα αναγνώρισης να μπορούν μέσα σε λίγη μόνο ώρα από την χορήγησή του να αναγνωρίζουν πρόσωπα και αντικείμενα.

Το αντι-αρθριτικό φάρμακο έχει ως δραστική ουσία την ετανερσέπτη και εγχύεται στο λαιμό των ασθενών. Αν και μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει αποτελεσματικότητα της τάξεως του 90%, οι αμερικανοί ερευνητές παραμένουν επιφυλακτικοί τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν προσφέρει ίαση από τη νόσο. Θετικό ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι η σταδιακή βελτίωση σταθεροποιείται μέσα σε διάστημα τριών μηνών θεραπείας.