Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα μπολ δημητριακά αν θέλετε να κάνετε αγόρι! Αυτό επισημαίνουν επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Exeter και της Οξφόρδης, οι οποίοι μελετώντας τις διατροφικές συνήθειες 740 γυναικών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρωινό υψηλής θερμιδικής περιεκτικότητας αυξάνει θεαματικά τις πιθανότητες γέννησης αγοριού.

Οι βρετανοί ερευνητές παρατήρησαν άμεση σχέση μεταξύ της θερμιδικής πρόσληψης και του φύλου του μωρού. Διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν γερό πρωινό είχαν 59% πιθανότητες να κάνουν αγόρι σε σχέση με το 43% των γυναικών που παρέλειπαν το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας ή έκαναν δίαιτα.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό έντυπο «Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences» όπου και δημοσιεύεται η έρευνα, από τα ευρήματα προκύπτει ότι τα δημητριακά ανήκουν στην ομάδα των τροφών που ευνοούν την απόκτηση αγοριού. Επιπλέον, οι επιστήμονες αναφέρουν πως και οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη C, E, Β12 και ασβέστιο συμβάλλουν σε αυτό.

Αν και ο τελικός καθορισμός γίνεται από το σπέρμα του πατέρα, παρόλα αυτά όπως τονίζουν οι ειδικοί και οι μητέρες μπορούν μέσω της διατροφής τους να επηρεάσουν σημαντικά το φύλο του μωρού.