Υλικά

  • 1/2 κιλό σκληρή φέτα
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 1 πιπεριά
  • 1 ντομάτα
  • Μπούκοβο

Εκτέλεση
Σε πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τη φέτα. Στρώνουμε την ντομάτα και την πιπεριά, κομμένες σε ροδέλες, πάνω στη φέτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και από πάνω το μπούκοβο, σε ποσότητα ανάλογη με το πόσο καυτό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα. Ψήνουμε στο γκριλ για 15΄ περίπου και σερβίρουμε αμέσως.

Συμβουλές
● Για οικονομία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα τρίμμα. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.
● Η απαραίτητη σε κάθε ελληνικό τραπέζι φέτα μάς προσφέρεται σε ένα άκρως μεσογειακό πιάτο, πλούσιο σε ασβέστιο. Η αυξημένη περιεκτικότητά της σε αλάτι μπορεί να μειωθεί αν αντικαταστήσουμε μέρος της με ανθότυρο.