Ονομάζεται OraVerse και αποτελεί τη λύση για το περίεργο αίσθημα του «μουδιάσματος» που αφήνει η τοπική αναισθησία μετά από σφράγισμα στον οδοντίατρο.

Πρόκειται για ένα ενέσιμο φάρμακο που δημιούργησε η αμερικανική εταιρεία Novalar Pharmaceuticals, το οποίο πρόσφατα έλαβε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, και στην ουσία αντιστρέφει την δράση της τοπικής αναισθησίας.

Το φάρμακο περιέχει φαιντολαμίνη, ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως κατά της υπέρτασης και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι αυξάνεται η ροή του αίματος με αποτέλεσμα να αποβάλλεται ταχύτερα το αναισθητικό από τον οργανισμό.

Όπως δηλώνει η δρ. Αθηνά Πάπας, καθηγήτρια οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ταφτς και σύμβουλος της εταιρείας, με τον τρόπο αυτό το πρωτοποριακό φάρμακο μειώνει το χρόνο που διαρκεί το μούδιασμα σχεδόν κατά το ήμισυ. Η εφαρμογή του φαρμάκου, εκτιμά, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών, τα οποία τείνουν να μασούν τη γλώσσα τους όταν δεν έχουν αίσθηση του πόνου.